Waarom is de theorie zo belangrijk?

Wij binden alleen een theorie-examen afleggen niet genoeg om een heftruck veilig te kunnen besturen. Er gebeuren jaarlijks veel ongevallen en daarom vinden wij het erg belangrijk dat een heftruck met genoeg praktijk ervaring wordt bestuurd. Dit kunnen wij realiseren door voldoende kennis over de theorie te geven en deze kennis toepassen in het praktijk gedeelte van de opleiding. Na het praktijk en theorie gedeelte zal er voor beide onderdelen een examen plaatsvinden, dus een praktijkexamen en een theorie examen heftruck. Wanneer deze examens met een voldoende zijn afgelegd, zal de cursist een heftruckcertificaat ontvangen.

Wat kan theorie bereiken?

Een grondige uitleg van de werking van een heftruck en hoe je hier veilig mee kunt rijden is van groot belang. Dit wordt allemaal aangeleerd tijdens het theorie gedeelte. Met een heftruck examen ben je in staat om aan te tonen dat je grondige instructies hebt verkregen. Hierdoor zullen er geen discussies ontstaan met verzekeraars en de Arbowet. Theorie geeft dus zekerheid en vergroot de veiligheid op de werkvloer. In combinatie met het praktijkgedeelte ben je in staat om de kans op ongevallen te verkleinen.

Thuis studeren is een goede mogelijkheid

Bij onze theorie gedeeltes is het mogelijk om thuis te studeren. Tijdens de opleidingsdag zullen we dan alleen aandacht besteden aan de praktijk. Met behulp van ons cursusboek kunnen de cursisten thuis zelf doornemen. Thuis studeren is een grote mogelijkheid als je graag tijd wilt besparen, liever alleen studeert of juist meer tijd nodig hebt voor de stof. De theorie zal dan bestaan uit een heftruck theorie-examen vooraf, een praktijktraining en uiteindelijk het examen die bepaalt of je wel of niet je heftruckcertificaat haalt. Het theorie-examen zal afgenomen worden in het theorielokaal. Deze examenvragen zullen wij stuk voor stuk behandelen in de theorielessen. Aan het einde van de opleidingsdag zal tevens een praktijkexamen plaatsvinden. Deze onderdelen vormen samen het heftruck examen.

heftruck