Computerproblemen zijn altijd vervelend. Opeens niet meer bij bestanden kunnen bijvoorbeeld. Of niet meer bij uw foto’s. Veel mensen gebruiken hun computer regelmatig, dus wanneer er iets mis mee is, dan levert dat gelijk problemen op.

Dan moet het probleem natuurlijk worden opgelost. Is dat nog mogelijk? Dat hangt uiteraard af van het soort probleem en ook van de kosten van een eventuele reparatie. Soms is het niet echt rendabel om een dure reparatie uit te voeren en is data recovery een veel betere optie.

Een goed reparatiebedrijf kan u daar echter in adviseren. Ze diagnosticeren het probleem en kunnen u dan alles over de oplossing en kosten vertellen. Er zijn echter wel veel verschillen tussen bedrijven. De één zal al sneller adviseren om een nieuwe computer te kopen, terwijl de ander vaak nog wel zegt te kunnen repareren.

Over het algemeen is het zo dat bedrijven die zich specialiseren in reparaties, en niet in verkoop, minder geneigd zijn om te adviseren om een nieuwe computer te kopen. Dit komt vooral omdat zij vaak meer expertise hebben op reparatie gebied. Als u graag wilt weten of de computer nog te repareren is, dan kunt u beter naar een reparatiebedrijf gaan dan naar een winkel. Hier zijn wat tips bij het zoeken van een reparatiebedrijf in de buurt van Stompwijk.

Communicatie

Hoewel een reparateur natuurlijk goede technische vaardigheden moet hebben, is goede communicatie een teken van professionaliteit. Niet alleen is het klantvriendelijk, maar het helpt de specialist zelf ook. Die moet namelijk, vanaf uw beschrijving, snel een goed inzicht krijgen in de mogelijke problemen. Goede communicatie laat ook zien dat het bedrijf zijn zaken op orde heeft, en de klant serieus neemt.

U kunt aan de buitenkant niet zien hoe iemands technische vaardigheden zijn maar met communicatie is dat anders. Is de website duidelijk? Komen ze behulpzaam over aan de telefoon en over de email? Nog voor u binnen bent, heeft u vaak al een aardig beeld over het bedrijf.

Reviews

Het ene bedrijf wordt meer gereviewd dan het andere, bijvoorbeeld omdat ze er vaker om vragen. Als u reviews bekijkt is het belangrijk om kritisch te blijven. Reviews lezen heeft eigenlijk alleen zin als er voldoende zijn, bij enkele reviews is de kans op toevalstreffers namelijk vrij groot. Daarnaast is het vaak nuttiger om naar de inhoud te kijken dan naar de scores. Ook de klant is namelijk niet altijd even redelijk. Gematigde reviews zijn vaak beter dan de extreme. Een goed bedrijf heeft merendeel positieve reviews, vier of vijf sterren, en hier en daar een enkele slechte. Te veel slechte reviews is uiteraard een teken aan de wand.

Certificaat

Er zijn verschillende certificaten voor ICT bedrijven. Het bekendste voorbeeld daarvan is het ICT Waarborg certificaat, wat een indicatie is voor de betrouwbaarheid van het bedrijf. Het ICT Waarborg certificaat geeft bepaalde garantie bij problemen, en wordt dus alleen afgegeven als het bedrijf financieel stabiel is. Op de website van ICT Waarborg wordt precies beschreven wat het certificaat inhoudt.

Computer reparatie bedrijven in de buurt van Stompwijk

PC Refresh

Dit is een bedrijf in Den Haag en gespecialiseerd in reparaties van computers, laptops, tablets en telefoons. Ze hebben een haal- en brengservice en werken op afstand bijvoorbeeld door computer reparatie Amsterdam. Van tevoren doen ze een vrijblijvende diagnose en prijsopgave. Ze hebben het ICT Waarborg certificaat.

PC Hulplijn

Dit Leidschendams bedrijf specialiseert zich in helpdesk en hulp op afstand, waarbij de monteur de computer via een programma tijdelijk overneemt. Ze doen geen hardware reparaties.

PC Hulp Zoetermeer

Dit is een eenmansbedrijf in Zoetermeer, dat allerlei reparaties uitvoert. Het biedt een leenlaptop aan als de computer moet worden ingeleverd.

Personal Computer Reparatie

Dit Zoetermeerse bedrijf repareert naast computers ook telefoons. Ook doen ze aan cursussen aan huis, leveren ze onderdelen en doen ze installaties.