Het beveiligen van je woning is in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden om de kans op inbraken te verkleinen. Een degelijke huisbeveiliging begint doorgaans bij het plaatsen van kwalitatief goede sloten op ramen en deuren. Goede sloten alleen zijn echter niet voldoende volgens de meeste slotenmakers! Zij raden woningbezitters aan om naast goede sloten ook een alarminstallatie te installeren. Met een alarminstallatie wordt een alarmsignaal geactiveerd op het moment dat inbrekers in huis zijn. Dit signaal schrikt inbrekers af, omdat het de kans vergroot dat zij worden opgemerkt door omwonenden of voorbijgangers.

Verschillende soorten sloten

Je deuren en ramen in huis worden ieder met verschillende soorten sloten beveiligd. Voor het beveiligen van je deuren kun je bijvoorbeeld het beste voor cilindersloten kiezen, die je kunt laten plaatsen met twee- of drie contactpunten in de deurpost. Des te meer contactpunten een slot heeft, des te veiliger deze ook is. Het kost een inbreker immers meer tijd om het slot open te breken in zo’n geval.

Ramen worden doorgaans voorzien van bijzetsloten. Deze sloten kun je kopen als opleg- en insteeksloten. Het is van het type raam wat je hebt afhankelijk, welke bijzetsloten het meest geschikt zijn. Denk aan de manier waarop je raam geopend wordt, of de dikte van je kozijn. Bijzetsloten installeren in Almere, Amsterdam of andere Nederlandse steden kun je het beste aan een slotenmaker overlaten.

PKVW-keurmerk en SKG-rating

Let bij de aanschaf van nieuwe sloten goed op de aanwezigheid van het PKVW-keurmerk en de SKG-rating. De SKG-rating van een slot geeft aan in welke mate het slot een vertragende werking op een inbraak heeft. Des te hoger deze beoordeling is (maximaal drie sterren), des te groter is logischerwijs ook de vertraging. Een grote vertraging laat de kans toenemen dat inbrekers worden opgemerkt door je buren of voorbijgangers.