Je kunt rietenmatten goed gebruiken als decoratie voor in je tuin. Dit kan vaak een net iets natuurlijker effect geven dan een lichte kleur schutting. Maar hoe kun je nou die rietenmatten goed bevestigen zo dat het er nog wel mooi uit ziet?

Rietenmatten

Als eerste moet je bepalen waar tegen aan je de rietenmatten wilt bevestigen. Doe je dit tegen een schutting, hek, reling, muur of tegen het plafond. En doe je dit met krammetjes, schroeven met sluitring, tie-wrap of ijzerdraad. Je kunt dus zelf bepalen hoe en waar je de rietenmatten wilt hebben.

Rietenmat tegen een hek of schutting aan

Het gemakkelijkste is misschoen wel het bevestigen van een rietenmat tegen hekwerk aan. Bij opengewerkte hekwerken kun je namelijk gemakkelijk door middel van een tie-wrap de mat tegen het hek aan monteren. Dit kan ook gedaan worden doormiddel van een ijzerdraadje. Deze kun je gemakkelijk door de mat heen steken en vast draaien aan het hek.

Monteren aan een schutting of aan het plafond

Aan de schutting kun je ook nog wel redelijk gemakkelijk rietenmatten monteren. Met een paar krammetjes en een hamer lukt het al redelijk. Kun je niet zoveel kracht zetten met je armen, dan is het gebruik maken van een pneumatische nietmachine of automatische schroevendraaier iets voor jou.

Sommige mensen vinden het daarnaast leuk en mooi om een rietenmat aan het plafond te hebben. Het echter wel lastiger om dit te bevestigen. Het zou namelijk wel kunnen met een hamer en krammetjes, maar het lastige is dat je boven je hoofd werkt. Daarom kun je bij het monteren aan het plafond beter gebruik maken van een elektrische schroevendraaier of accuboormachine.

Plaats hem iets boven de grond

Als je rietenmatten als schutting gebruikt moet deze minimaal 10 cm boven de grond worden geplaatst. Dit voorkomt dat de rietmatten gaan rotten door de nattigheid.