Hoe productiever je personeel is hoe meer het oplevert voor je bedrijf. Je zou denken aan een hele simpele aanpassen zoals: dat mensen harder moeten werken. Zo simpel ligt het helaas niet.

Om productiever te kunnen zijn, zijn er aantal processen en systemen nodig en hebben je personeelsleden bepaalde kwaliteiten en motivatie nodig. Denk bijvoorbeeld aan ambitie:

  • Wil je personeel ook meer dan wat ze nu doen?
  • Hebben ze dezelfde doel als jij voor ogen hebt?
  • Hebben ze vertrouwen in het nieuwe systeem?
  • Zijn ze ook echt betrokken bij je bedrijf?
  • Hoe hoog ligt het kwaliteit van je personeel, ontbreekt er eventueel ervaring of kennis? Deze factoren bepalen de productiviteit.

Tijdsverspilling

Er zijn hulpmiddelen die er voor kan zorgen dat het werk makkelijker kan worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan kantoorwerk waarbij men veel op de computers werken. Dan is het belangrijk dat de computer waarmee ze werken goed werkt. Een traag internet en slechte trage pc kan productiviteit van je personeel flink vertragen.

Flexibiliteit

Niet iedereen is een ochtendmens. Iemand die een avondmens is en vaak laat naar bed gaat en moeilijk eruit komt kan je soms beter later laten beginnen met werken. Ze zullen veel productiever zijn als ze later beginnen.

Verplicht pauze

Uit cijfers blijkt dat een derde van het personeel niet altijd een lunch pauze neemt. Je zou denken dat pakken ze meer werk aan omdat ze niet een half uur niks doen. Vaak neemt hun productiviteit af na mate dat de dag voorbij gaat. Daarnaast neemt te kansen op fouten ook weer toe, je bent dan ook weer extra tijd kwijt aan het herstellen van je fouten. Er is ook een bedrijf die een telefoon-lose dag heeft ingesteld. Telefoons zijn vaak storende factoren tijdens het werk. Ze lijden mensen veel af en haalt ze tijdelijk uit hun werkritme. Er word op woensdag over de hele dag geen telefoongebruik en de voice mail van het bedrijf staat dan aan.

Complimenten geven

Hoe positiever je personeel is hoe harder ze werken. Geef ze af en toe complimenten voor het werk wat ze doen. Negatieve mensen werken minder hard en gaan met minder plezier naar hun werk.

Juiste software

Er zijn diverse software programma’s die het werk makkelijk kunnen maken. Bijvoorbeeld een handige tool is een online planner die zorgt voor meer structuur voor je personeelsleden. Ook kunnen agenda’s met elkaar gekoppeld worden en doelen worden gesteld die via de programma