Je ziet ze vaak staan, op beurzen, in de winkels of op straat. Roll up banners zijn een populaire manier van reclame maken, of om te communiceren met de klant. Maar wat zijn roll up banners nou precies? En waarvan zijn ze gemaakt

Roll Up Banner

De roll up banner

Dit is een soort spandoek met een oprol cassette. Dit is erg handig om mee te nemen naar een presentatie of een beurs. Maar ook in de winkel wordt hij ook vaak gebruikt. Er zijn roll up banner in verschillende formaten en met verschillende voeten. Zo kan elke klant een eigen roll up banner samenstellen.

Meestal kun je kiezen uit twee soorten spandoek in de roll up banner; 510 gram bisonyldoek of 325 gram decolit. Ook kun je zelf de grootte kiezen, zo is de kans dat iemand langs jouw roll up banner loopt erg klein.

L-banners en x-banners

Een l-banner is een soort roll up banner, maar dan zonder cassette en oprolbaar. De L in de naam is te danken aan de constructie, de constructie heeft namelijk een L-vorm. Een L-banner is gemakkelijk mee te nemen door zijn lichte gewicht. Hij weegt namelijk 5kg of minder.

Een x-banner is bijna hetzelfde als de l-banner alleen met een andere constructie. De constructie heeft een x-vorm en staat veel steviger dan de l-banner. Vanwege de stevigheid van de x-banner kun je deze ook in grotere maten verkrijgen.

Materialen

Bisonyl is voordeling en kan makkelijk verwerkt worden en kan in hoge resolutie bedrukt worden. Eigenlijk is het een pvc-zeildoek met een satijnen coating. Omdat het materiaal brandvertragend is het ideaal voor beurzen of winkelcentra.

Decolit is een enkelzijdige matte pvc-banner. Dit materiaal is zeer dun en licht, het is flexibel en kan makkelijk opgerold worden. Daarom is dit materiaal erg geschikt voor groot formaat banners of spandoeken. Door de Precontraint technologie worden de spandoeken zo bedrukt dat opkrullen van de zijkanten wordt voorkomen. Decolit heeft een gewicht van 325 gram en is ook brandvertragend.

Samenstellen

Als je zo’n roll up banner wilt hebben voor je bedrijf of winkel, kun je hem helemaal zelf samenstellen. Kies materiaal dat je voorkeur heeft, kies de grootte en kies welk cassettesysteem je wilt en de roll up banner komt naar je toe.