Voor veel mensen is een inbraak in huis een van de grootste nachtmerries. Dit is niet voor niets! Tijdens een inbraak kunnen er waardevolle en dierbare voorwerpen worden onteigend. Denk aan mooie sieraden van je ouders, dure horloges, enzovoorts. Dat is echter niet de enige reden dat een inbraak erg vervelend is. Denk ook aan het geld wat inbrekers gebruiken om je ervan te weerhouden de hulp van anderen in te schakelen. Dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken! Reden genoeg om je woning zo goed mogelijk tegen inbrekers te beveiligen.

Mocht je onverhoopt toch met een inbraak te maken krijgen, dan er inbraakschade aan je woning ontstaan zijn. Inbraakschade herstellen in Lelystad, Amsterdam of Almere kun je het beste door een slotenmaker laten doen. In dergelijke grote steden zijn een groot aantal slotenmakers actief.

Een spoedslotenmaker inschakelen

Het herstel van de inbraakschade aan je woning wordt in vrijwel alle gevallen vergoed door je verzekeraar. Je hoeft dus niet zelf aan de slag te gaan met het herstellen van de ontstane schade aan sloten, kozijnen of ruiten. Voor het herstel hiervan kun je een spoedslotenmaker inschakelen, die in vrijwel iedere stad aanwezig is. Een spoedslotenmaker is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor hulp in noodsituaties. Een inbraak is hier een voorbeeld van. De spoedslotenmaker zal de kapotte, geforceerde sloten vervangen voor nieuwe, tijdelijke sloten. Deze tijdelijke sloten kun je op een later moment vervangen voor sloten die je zelf mooier vindt.20

Maak voldoende foto’s van de schade

Voordat een spoedslotenmaker begint met het herstel van de ontstane inbraakschade, doe je er verstandig aan om voldoende foto’s te maken. Deze foto’s maken het makkelijker om de kosten voor het herstel van de inbraakschade vergoed te krijgen. Ook is het noodzakelijk om aangifte te doen van de inbraak, als je de ontstane schade vergoed wilt krijgen via je verzekeraar.