Slotenmakers zijn onmisbaar! Door een slotenmaker in te schakelen kun je de huidige sloten op je ramen en deuren snel laten vervangen, kun je voor een verbetering van je woningbeveiliging zorgen, enzovoorts. Veel mensen hebben echter geen idee wat het slotenmakerberoep precies inhoudt. Om die reden geven we je in dit artikel meer informatie over de aspecten van dit vak, die je voorheen wellicht nog niet wist. Wie weet is het slotenmakerberoep ook wat voor jou in de toekomst!

Slotenmaker worden zonder opleiding

Een van de aspecten aan het slotenmakerberoep die veel mensen niet weten, is het feit dat je geen opleiding hoeft af te ronden om als slotenmaker aan de slag te kunnen gaan. Hoewel er verschillende opleidingen worden aangeboden, vaak in de vorm van een cursus die je afsluit met een certificaat, is het volgen hiervan niet verplicht. Dit maakt dat je ook met een opleiding tot projectmanager of bijvoorbeeld loodgieter als slotenmaker zou kunnen werken. Op internet vind je veel informatie over de werkzaamheden die een slotenmaker uitvoert, zodat je hier meer over kunt leren. Volgens een slotenmaker in Hasselt is het echter wel verstandig om een opleiding te volgen.

Sloten worden al eeuwen gebruikt

Sloten zoals we die vandaag de dag kennen, lijken veel op de sloten die men in het verleden gebruikte voor het afsluiten van plaatsen met munitie, geld of andere waardevolle voorwerpen. In het verleden, eeuwen geleden, werden deze sloten echter niet van metaal, maar van hout gemaakt. Met een houten sleutel kon het slot vervolgens geopend worden. Veel mensen weten echter niet dat deze sloten sterk lijken op cilindersloten, zoals slotenmakers die nu op je deur installeren.

Ga je nieuwe sloten plaatsen op je deuren? Kies in dat geval altijd voor PKVW-keurmerk. Dit keurmerk toont aan dat sloten getest en veilig bevonden zijn door de Nationale Politie.