Als eigenaar van uw tuinhuis, wilt u ervoor zorgen dat uw tuinhuis zo lang mogelijk mee gaat. Zodat u er jarenlang plezier van kan hebben. Naast een verfbehandeling van het huis kunt u door verschillende praktische tips op te volgen, de levensduur verlengen van uw tuinhuis.

Bekijk de volgende tips:

 • Deurhaken gelijk monteren na montage van uw tuinhuis

  Nadat uw tuinhuis gemonteerd is, is het goed om uw deurhaken gelijk te monteren. Dit wil het plotseling openwaaien van een deur tegengaan. Het zorgt ervoor dat uw ramen en deuren niet zullen beschadigen.

 • Denk aan ventilatie

  Via de vloer kan vocht naar binnen trekken. Veel mensen vergeten dat het belangrijk is om ventilatie te hebben in uw tuinhuis. Zorg ervoor dat u condens in uw tuinhuis tegen gaat. Dit kunt u doen door ventilatie roosters te plaatsen aan de binnenkant van uw tuinhuis. Het beste is om twee ventilatieroosters te plaatsen, één aan de voorkant van uw tuinhuis en één aan de achterkant van uw tuinhuis.

 • Zorg voor ruimte voor het hout

  Een eigenschap van hout is dat het gaat uitzetten bij luchtvochtigheid. Een plank van 14cm kan ongeveer 1,5 mm uitzetten. Een tuinhuis dat bestaat uit ongeveer 15 planken hoog kan dus al snel 2,25 cm uitzetten. Zorg er voor dat het hout voldoende ruimte heeft om uit te zetten. Het gebruik van schroeven en spijkers kunnen er voor zorgen dat het hout niet makkelijk kan bewegen.

 • Het tegengaan van opspattend regenwater door middel van grind

  Wanneer u een laag grind rond uw tuinhuis legt, beschermt u de onderkant van uw tuinhuis tegen opspattend regenwater. Het hout blijft gespaard en gaat minder snel rotten. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van uw tuinhuis verlengd wordt.

Toch last van rottend hout of schimmel?

Vaak wordt aangeraden om dit weg te halen om het verdere rottingsproces tegen te gaan. De rotte plekken kunnen weggehaald worden met een verfkrabber of een schroevendraaier. Smeer het hout in met houtrotoplosmiddel. Nadat dit goed opgedroogd is het hout vullen met houtrotvulmiddel. Deze producten zijn verkrijgbaar bij de lokale bouwmarkten.
Voor meer informatie over praktische tips kunt u kijken op https://www.lugarde.nl/info/praktische-tips/