Rolgordijnen kleden je woning aan. Ze hebben namelijk veel invloed op de sfeer van jouw woning. Door een goede keuze te maken in rolgordijnen kan je huis er al een stuk sfeervoller of ruimtelijker uit gaan zien. Er zijn ook andere redenen om rolgordijnen in je huis aan te schaffen. Zo kun je met rolgordijnen de slaapkamer donkerder maken. Ook kun je ervoor zorgen dat mensen in de avond niet zo snel je huis in kijken. Besef je wel dat mensen van binnen en van buiten de rolgordijnen zien. Maak dus wel een mooie keus qua rolgordijnen: Ze zullen veel gezien worden.

rolgordijnen kiezen

Ruimtelijk effect van de rolgordijnen

Door rolgordijnen kan je kamer een beetje kleiner lijken dan dat hij daadwerkelijk is. Dit hoeft geen probleem te zijn, als je het maar goed aanpakt. Door een juiste keuze te maken van effecten kun je juist optisch meer ruimte creëren.  Zo maken verticale strepen de ruimte hoger en bij horizontale strepen lijkt de ruimte juist breder. Ook laten drukke patronen de ruimte kleiner lijken.

Blokkeren van lichtinval

Rolgordijnen werken als lichtfilter of lichtblokkade. Dit wil zeggen dat ze zorgen dat er weinig tot geen licht meer in de des betreffende ruimte komt. Een van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen is: Hoeveel zonlicht komt er gedurende de verschillende seizoenen naar binnen? En hoeveel lichtinval vind ik prettig? Als je antwoord op deze vraag kunt geven, kun je de juiste soort stof uitzoeken die jouw wensen vervult.

Sfeer creëren in combinatie met gordijnen

Sfeer kun je maken door te werken met laagjes. Zo kun je ook werken met verschillende kleuren. Je kunt bijvoorbeeld een wit rolgordijn aanschaffen met grijze gordijnen. Zo maak je de sfeer net iets beter dan als je alleen rolgordijnen ophangt. Zorg er wel voor dat de kleuren in je rolgordijn en gordijn overeenkomen met je interieur.