Deze plekken wil je niet missen tijdens je rondreis Californië

The Golden State, waar velen hun geluk komen beproeven. De Amerikaanse staat Californië is een staat waar alle dromen waar kunnen worden. Een staat waar de zon eigenlijk altijd schijnt, waar de steden sfeervol en druk zijn en waar de natuur werkelijk adembenemend is. Tijdens je rondreis Californië mag je de volgende plekken echt niet overslaan.

Death Valley

Death Valley staat bijna bovenaan op de lijst warmste plaatsen ter wereld. Deze woestijn is uniek, met enorme zoutvlakten en aardkorsten die grote scheuren vertonen. Death Valley heeft ook een mysterie dat nog niet is opgelost. Er zijn grote stenen aanwezig in de woestijn en rond deze stenen vind je altijd wel een baan, alsof de stenen verplaatst zijn. Hierdoor denkt men dat de stenen zichzelf verplaatsen, maar niemand heeft het ooit zien gebeuren.

Sonoma en Napa

Sonoma en Napa zijn de beste plaatsen voor de echte wijnliefhebber. Er zijn hier eindeloos veel wijngaarden te vinden en daarbij horen natuurlijk ook de beste wijnproeverijen. Special voor de toeristen zijn er ook fietstochten die je langs talloze zonnige wijngaarden voeren.

Alabama Hills

Sommigen omschrijven het als een sprookjesachtig gebied, anderen omschrijven het als een stukje maanlandschap op aarde. De Alabama Hills is een natuurpark waar je eigenaardige rotspartijen tegenkomt. Het natuurfenomeen lijkt inderdaad op iets buitenaards, zeker als je er een kijkje gaat nemen in het donker.

Joshua National Park

Wederom een nationaal park met een wat eigenaardige uitstraling. De Joshua Trees maken dit nationaal park werkelijk bijzonder, maar de rotsen zijn nog merkwaardiger. We hebben het niet over gewone rotsen zoals we die overal tegen kunnen komen. In dit natuurgebied zijn rotsen op elkaar gestapeld en het is wonderlijk dat de stenen ook echt blijven liggen in de toren die ze samen vormen. De rotsen zijn namelijk volledig glad en erg rond van vorm.

Sierra Nevada

Tijdens je rondreis door Californië mag je Sierra Nevada echt niet missen. Hier kan je de meest indrukwekkende wonderen der natuur vinden. Je kan bijvoorbeeld vanaf Lone Pine starten aan een mooie dagtocht of hike langs de meest bijzondere natuurverschijnselen. Hierbij kan je denken aan Mono Lake, Yosemite, Sequoia NP, Mammoth Lakes, Lake Tahoe en Kings Canyon. De dagtochten zijn zo populair dat je maanden van tevoren moet reserveren. Houd hier dus rekening mee.

De Methuselah

Maak kennis met de oudste nog levende inwoner van Californië. We hebben het hier over een boom, de Methuselah. Deze boom, met een leeftijd van ongeveer 4.847 jaar, behoort tot de oudsten ter wereld. De exacte locatie wordt nog steeds zo veel mogelijk geheim gehouden om te voorkomen dat de boom met vandalisme te maken krijgt.

Een rondreis door Californië maken

Wil jij een Amerikaanse staat beter leren kennen door middel van een rondreis? Een rondreis door Californië is zeker aan te raden. Het wordt een reis om nooit meer te vergeten, gegarandeerd! Natuurlijk kan je via www.goedkoperondreis.com de beste rondreis Californië zoeken en boeken, zodat je direct kan uitkijken naar de reis van je leven.