22De cv-ketel is een van de belangrijkste elementen binnen een woning. Vanuit de cv-ketel wordt gezorgd voor de aanvoer van warm water richting de radiatoren in huis, waarmee je ruimtes verwarmd kunnen worden. Reden genoeg om de cv-ketel regelmatig van onderhoud te voorzien! Bij het onderhouden van de cv-ketel worden versleten onderdelen in het apparaat vervangen en zal deze grondig gereinigd worden. Een loodgieter kan je hierbij helpen! Mocht een loodgieter dermate veel slijtage aantreffen dat het herstellen van de cv-ketel niet meer rendabel is, dan kun je beter voor de aanschaf van een nieuwe cv-ketel kiezen. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een cv-ketel? Welke soorten cv-ketels zijn er?

Verschillende soorten cv-ketel voor woningen

Voordat je een nieuwe combiketel in Zoetermeer, Leiden, Delft of een andere grote stad laat plaatsen, is het verstandig om de verschillende soorten cv-ketels te vergelijken. Voorheen maakt men vaak gebruik van een combinatie van een losse cv-ketel met een losse boiler. Tegenwoordig is dit niet langer rendabel, omdat een dergelijke combinatie veel meer onderhoud nodig heeft en meer stroom verbruikt. Zo ben je op termijn aanzienlijk duurder uit, dan wanneer je voor een nieuwe combiketel kiest. De combiketel combineert beide losse apparaten tot een nieuw apparaat. Zo hoef je voortaan nog maar een apparaat te laten onderhouden!

Rendement van de nieuwe combiketel

Wanneer je voor een combiketel kiest, is de volgende stap het vergelijken van de rendementen. Niet iedere combiketel biedt namelijk hetzelfde rendement aan. Een hoog rendement betekent dat een combiketel in staat is om je woning op een energiezuinige wijze te verwarmen. Zeker wanneer de isolatie in huis niet heel goed is, kan een cv-ketel met een hoog rendement een slimme keuze zijn.

Wil je meer advies over cv-ketels voor woningen? Informeer eens bij een loodgieter bij jou in de buurt, welke cv-ketels interessant voor je kunnen zijn.