Goed personeel is ontzettend belangrijk voor een organisatie. De mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen zijn bij de grote bedrijven eindeloos. Het wordt door grote bedrijven enorm gestimuleerd om cursussen te volgen en soms hebben ze zels een eigen “academy” zoals bijvoorbeeld de Coca Cola Academy. Bij de wat kleinere bedrijven is dit vaak niet het geval. Hierdoor is het personeel meer op zichzelf aangewezen om alles uit te zoeken of doet men dingen “op gevoel”. Toch kun je als klein bedrijf de beste groei doormaken door je personeel goed te trainen en daardoor het verschil te maken. In dit artikel spreken we samen met dit opleidingsinstituut: Hague.Academy over de leukste trainingen voor media bedrijven.

Storytelling
Als je veel in het openbaar spreekt of presentaties geeft is een training Storytelling onmisbaar. Als je de aandacht van je publiek wilt trekken en behouden is om op een attractieve manier verhalen te vertellen. Door een training storytelling te volgen leer je hoe je een pakkende anekdote vertelt vanuit een persoonlijke invalshoek. Er worden bepaalde technieken aangeleerd die je kan toepassen bij presentaties en onderhandelingen om het doel te bereiken dat je voor ogen hebt.

Public Affairs
Public Affairs kun je zien als de belangen van je bedrijf behartigen. Bij hele grote organisaties is er soms zelfs een aparte public affairs afedeling aanwezig. Bij de wat kleinere bedrijven is het meestal een onderdeel van de afdeling communicatie. Het wordt doorgaans ook gezien als een aparte discipline van de totale communicatie. Met een training in public affairs leer je hoe je beleidsbepalers kunt beïnvloeden wat resulteert in een positief effect op de beleidsbepalers van belanghebbende organisaties. Wat leer je doorgaans in een training Public Affairs?

  • Positionering
  • De bestuurlijke arena van de politiek
  • Wie zijn stakeholders
  • ’Gereedschapskist’ voor het lobbyen
  • Kompas in de politieke wereld

Mediatraining
Mediatraining is belangrijk als je een functie bekleed waarbij je vaak de media te woord moet staan. De traditionele media bestaat eigenlijk niet meer door de opkomst van social media. Iedereen kan tegenwoordig schrijven wat hij wil op social media. Door deze verandering is het erg belangrijk voor belangrijke personen in een organisatie om te weten hoe ze hier mee om moeten gaan. In een moderne cursus mediatraining wordt dit onderwerp lang en breed behandeld.

Heb jij een keer een waardevolle cursus of training gevolgd? Laat het ons weten!