Waarom is het VCA zo van belang?

VCA is een veiligheid, gezondheid, milieu checklist voor aannemers. Tegenwoordig vragen staat meer bedrijven om een VCA certificaat. Deze bedrijven voeren regelmatig risicovolle werkzaamheden uit in en risicovolle omgeving. Wanneer je en werknemer bent van een aannemers en jouw opdrachtgevers stellen een VCA certificaat verplicht, dan is het verstandig om een VCA opleiding te volgen. Wanneer deze VCA opleiding met een voldoende is afgerond, dan ontvang je jouw eigen VCA certificaat. Deze cursus is slechts in een dag af te ronden.

Wat kan je met een VCA certificaat?

Nadat je jouw eigen VCA certificaat hebt behaald weet je precies hoe hij/zij veilig werkzaamheden kunt uitvoeren en risico’s tot een minimum kan beperken en zijn of haar medewerkers zo aan te sturen dat zij allemaal de werkzaamheden veilig kunnen uitvoeren. Tevens weet je hoe je ongevallen kunt voorkomen en onveilige situaties kunt vermijden. Er wordt gewezen op de rechten, plichten en eigen verantwoordelijkheid. Tevens wordt de specifieke en algemene regelgeving behandeld. Na de VCA training weet je precies de wijze van de evacuatie- en noodplannen en wanneer een noodsituatie beëindigd mag worden. Ook heb je een grote kennis van alle gevaarlijke stoffen en hun bijbehorende symbolen. Werken op hoogte vraagt om uiterste voorzichtigheid en een goede voorbereiding.

Liever thuis studeren? Dat kan!

Wij bieden de mogelijkheid om de VCA cursus thuis voor te bereiden en te volgen. Deze opleiding kan je thuis achter jouw eigen computer maken. De tijd die nodig heeft is afhankelijk van je eigen studietempo, zo kan je alles op je eigen snelheid maken. Aan het eind van elk hoofdstuk is er een toets, deze test of je alles goed hebt begrepen. Wanneer blijkt dat je sommige hoofdstukken nog niet zo goed kent, dan kan je het hoofdstuk nog eens rustig doornemen. Alles kan dus op je eigen tempo en op je eigen niveau en dit allemaal lekker thuis!

vca certificaat