Veiligheid is essentieel

Een reachtruck is net zoals een heftruck een zwaar hulpmiddel. Met een reachtruck ben je in staat om op zeer hoge hoogtes te werken. Een reachtruck is dus geen ongevaarlijk hulpmiddel en veilig werken is dus erg belangrijk. Een reachtruckopleiding volgen is dan heel verstandig. Tijdens deze reachtruckopleiding wordt er een uitgebreide training gegeven over het veilig gebruiken van dit transportmiddel en zo kan je jouw eigen reachtruckcertificaat bemachtigen. De reachtruckcursus zorgt er dus voor dat bestuurders veilig leren rijden. Dit vinden niet alleen wij belangrijk maar ook de Arbowet en verzekeraars. Zij eisen dat alle bestuurders van heftrucks grondige instructies hebben verkregen alvorens zij een heftruck gaan besturen.

Het belang van praktijk tijdens de reachtruckcursus

Tijdens de reachtruckopleiding wordt er veel tijd besteed aan de praktijk. Wij vinden het erg belangrijk dat bestuurders van een reachtruck de volledige controle over het hulpmiddel heeft. Tijdens de opleiding zijn er verschillende opdrachten die de cursist dient te doen om deze controle te kunnen krijgen. Alleen dan kan de veiligheid van de reachtruck worden gewaarborgd. Er worden pallets verplaatst met verschillende soorten inhouden, op deze manier kan je goed worden voorbereid op situaties. Er is een speciaal parcours om de behendigheid van het sturen te oefenen.

Combineer een heftruckcursus met een reachtruckcursus

Alle reachtruckcursussen kunnen gecombineerd worden met heftruckcursussen. De theorie voor de reachtruck en heftruck zijn ongeveer gelijk, echter verschilt de praktijk wel heel erg van elkaar. Met een heftruckcertificaat mag je dus niet rijden op een reachtruck. Wanneer je in de praktijk zult moeten rijden op beide hulpmiddelen dan deze gecombineerde cursus dus zeker aan te raden. Hiermee kan je veel tijd en geld besparen. Tijdens deze gecombineerde cursus leer je ook te werken met een stapelaar. Aan het eind van deze cursus zal je dus een reachtruck-, heftruck- en stapelaarcertificaat ontvangen.

reachtruckopleiding