De badkamer is vaak een van de ruimtes in huis, waar het interieur enigszins achterhaald is. Naast de badkamer geldt dit bijvoorbeeld ook voor de keuken in veel woningen, die al jaren niet is vervangen of gerenoveerd. De voornaamste reden voor het verouderde interieur in de badkamer en keuken zijn vaak de hoge kosten die een renovatie met zich meebrengt. Wist je echter dat de renovatie van een badkamer helemaal niet zo duur hoeft te zijn? Wanneer je handigheid hebt in het uitvoeren van verschillende kleine klusjes binnen en buiten je woning, zou je de badkamerrenovatie gedeeltelijk zelf uit kunnen voeren.

Wij spraken met een specialist in sanitair aanleggen in Leiden, die ons meer kon vertellen over de klussen die woningbezitters zelf uit zouden kunnen voeren.

Oude sanitaire voorzieningen verwijderen

Een van de klussen die je bij een renovatie van de badkamer zelf uit zou kunnen voeren, is het vervangen van de oude sanitaire voorzieningen. Je kunt deze zelf van de muur halen, mits je hier enige ervaring mee hebt. Mocht je geen ervaring hebben, dan is het belangrijk om je vooraf goed in te lezen. Op internet vind je handige instructievideo’s, waarin stapsgewijs wordt uitgelegd hoe het verwijderen van je bestaande sanitair in z’n werk gaat. Zorg er vooraf voor dat je de leidingen hebt afgesloten, om lekkages in de badkamer te voorkomen.

Nieuwe sanitair laten plaatsen door een loodgieter

Voor het plaatsen van de nieuwe sanitaire voorzieningen kun je het beste een loodgieter inschakelen. Een loodgieter beschikt over de benodigde kennis, ervaring en hulpmiddelen om deze klus snel en vakkundig voor je uit te voeren. Zo voorkom je dat je al snel te maken krijgt met lekkages rond je nieuwe sanitaire voorzieningen. Lekkages zijn onder meer het gevolg van leidingen die niet goed op elkaar aansluiten, sanitair wat niet netjes op een bestaande afvoer aangesloten, wordt, enzovoorts.