Wordt een bedrijfshulpverlener door middel van een BHV-cursus

Door middel van een BHV cursus kan je een goede bedrijfshulpverlener worden voor de onderneming waar jij werkzaam bent. De BHV opleiding bestaat uit een training voor brandbestrijding en levensreddend handelen. Tijdens deze opleiding worden cursisten opgeleid tot een bedrijfshulpverlener. In elk bedrijf dient er altijd een bedrijfshulpverlener aanwezig te zijn met een geldig BHV-certificaat. Voor het behalen van dit certificaat dien je een BHV-basisopleiding te volgen waarvan het examen met een voldoende beoordeeld moet worden.

Praktijk is een belangrijk onderdeel

Tijdens de cursus wordt veel aandacht besteedt aan de praktijk. Dit komt doordat wij willen dat de cursisten weten hoe zij in de praktijk moeten handelen. Het is belangrijk dat niet alleen het certificaat gehaald wordt maar dat de bedrijfshulpverleners ook daadwerkelijk de hulp kunnen verlenen die er op dat moment nodig is.

Hoe ziet de BHV opleiding er uit?

De basisopleiding van de BHV-cursus zal twee dagen in beslag nemen, hierbij wordt de praktijk en theorie afgewisseld. De eerste dag leer je alle over levensreddend handelen en de tweede dag leer je alles over brandbestrijding. Communicatie behandelen tijdens beide dagen. Tijdens de opleiding proberen wij de cursisten voor te bereiden op situaties waar je je eigenlijk helemaal niet op kunt voorbereiden, zo praten wij over deze onderwerpen en leren wij de cursisten trucjes zodat zij in bepaalde situaties leren wat ze wel en niet moeten doen. We kunnen vanzelfsprekend niet inschatten of cursisten in paniek raken op het werkelijke moment, maar we geven tijdens de opleiding de cursisten wel een stuk bewustwording en zekerheid mee waardoor cursisten beter en sneller kunnen handelen. De bewustwording is vooral gericht om de mensen alvast na te laten denken hoe ze zouden kunnen reageren in een bepaalde situatie, dit scheelt veel kostbare tijd en geeft iets om aan vast te houden.

bedrijfshulpverlener