Een garage is erg goed te gebruiken als opslagruimte. Hierdoor kan een garage ook snel erg rommelig lijken. Hoe kunt u al uw spullen opbergen in uw garage en ervoor zorgen dat uw garage niet overvol lijkt? Laat u inspireren met deze 10 tips om uw garage georganiseerd te houden.

  1. Zorg voor dichte kasten in uw garage. Niets is slordiger dan spullen die op de grond liggen, waardoor u niet meer door de garage kunt lopen. Het is daarom verstandig uw spullen zoveel mogelijk op te bergen in dichte kasten. Het zorgt voor een frisse uitstraling en u kunt gemakkelijk bij uw spullen.
  2. Hang het grotere tuingereedschap, zoals een schep of bezem, op, zodat dit niet meer in de weg ligt. Zorg ervoor dat de haken goed bevestigd zijn. Het gereedschap kan dan niet op de grond vallen, waardoor de vloer vrij blijft.
  3. Bewaar kleine spullen, zoals schroeven, in blikken. Deze zijn ideaal, omdat blikken niet veel ruimte innemen in uw kasten. Als u creatief bent, kunt u deze zelfs versieren. Zo kunt u de blikken makkelijk herkennen en uw spullen snel vinden.
  4. Hang lange producten die u niet dagelijks gebruikt, zoals een snowboard, aan het plafond van uw garage. Zorg ervoor dat u deze hoog genoeg ophangt, zodat het dak van uw auto niet beschadigd raakt. Zorg er ook voor dat het niet te dicht bij de deur hangt, zodat deze nog open kan.
  5. Hang mandjes aan de muur. Hierin kunt u verschillende dingen bewaren, zoals voorraadpotten met eten. Dit ziet er leuk uit en is ook nog eens functioneel.
  6. Berg schoenen op onder een bank. Als u liever geen schoenen in huis draagt, kunt u deze opbergen in de garage. Neem een bankje waarop u kunt zitten om uw schoenen aan te trekken en bewaar uw schoenen in bakken onder deze bank. Boven de bank kunt u ook jassen ophangen, zodat alles bij elkaar is opgeborgen.
  7. Neem een inklapbare werktafel. Een werktafel kan erg veel plek innemen. Zorg er daarom voor dat u deze weer kunt inklappen als u klaar bent. Er zijn verschillende mechanismes te verkrijgen om uw inklapbare werktafel aan de muur te bevestigen, zodat u ruimte kunt besparen.
  8. Berg ballen op in een mand. Deze kunt u kopen of zelf maken door ronde platen aan elkaar te verbinden met kabels. U kunt de ballen gemakkelijk uit de mand halen door deze tussen de kabels door te pakken.
  9. Label bakken en kasten. Als u veel spullen in uw garage heeft, kan het lastig zijn te onthouden waar alles ligt. Labels kunnen helpen om zo snel mogelijk de juiste spullen te vinden.
  10. Creëer een zolderverdieping. Als u nog meer opbergruimte nodig heeft en u heeft de mogelijkheid om een zolderverdieping te realiseren, is dit een echte aanrader. Zo heeft u met slechts een oplossing veel meer ruimte voor uw spullen.

Er zijn verschillende manieren om uw garage overzichtelijk te houden. Of u nu kiest voor dichte kasten of potten om uw spullen in te bewaren, uw garage is mooi georganiseerd. Bent u geïnspireerd maar heeft u nog geen garage? Bekijk het brede assortiment aan garages van Lugarde op www.lugarde.nl.