Het Bureau Krediet Registratie verzamelt alle gegevens met betrekking tot leningen, kredieten, hypotheken etc. Door middel van een codering wordt aangegeven of de registratie positief of negatief is. Wanneer je een positieve codering hebt is er niets aan de hand. Is de code negatief, dan kan dit voor problemen gaan zorgen. Een negatieve BKR registratie wordt het vaakst veroorzaakt door een slecht betalingsgedrag. Ben je te laat met het maandelijks betalen van het verschuldigde bedrag, of betaal je een langere tijd te weinig? Dan is de kans groot dat je een negatieve BKR code hebt. Wanneer dit het geval is, kun je proberen om je BKR codering te laten verwijderen door een professional. Iemand die hierin is gespecialiseerd kan je helpen bij het afkomen van je negatieve BKR codering. Let op, dit wil niet garanderen dat het altijd lukt om je codering te verwijderen. Het kan ook voorkomen dat het niet mogelijk is en dat je niet van je BKR codering af kunt komen.

Welke coderingen zijn er?

Naast negatieve coderingen zijn er ook positieve BKR coderingen. Zowel de negatieve als positieve worden weergegeven met een lettercode. Aan de hand van deze codering kunnen (potentiële) kredietverleners zien of het wel of niet slim is om aan een bepaald persoon een lening af te sluiten. Wanneer iemand een negatieve BKR registratie heeft, is de kans er klein dat hij of zij in de toekomst nog een lening kan afsluiten. Vandaar dat veel mensen met een slechte codering er voor kiezen om deze te laten verwijderen door een professional.

Je eigen codering inzien

Ben je nieuwsgierig naar je eigen BKR codering? Dan kun je je BKR codering opvragen bij het BKR. Je betaalt hiervoor een klein bedrag om eenmalig je gegevens op papier in te zien.