Opleidingsinstituut Scheidegger is slechts één van de vele instellingen waar je een opleiding op MBO- of HBO-niveau kunt volgen. Het is echter een opleidingsinstituut waar je niet zomaar aan voorbij mag gaan. Scheidegger bestaat al ruim 70 jaar en is daarmee één van de oudste opleidingsinstituten van ons land. De uitstekende resultaten die studenten door de jaren heen via scheidegger hebben geboekt, is voor veel nieuwe studenten een reden om te kiezen voor Scheidegger. Maar er zijn nog meer belangrijke redenen waarom een opleiding via Scheidegger volgen aan te raden is.

Zeer praktijkgericht

Wie een opleiding op MBO- of HBO-niveau wil volgen krijgt doorgaans vooral te maken met heel veel theorie. Theorie vormt terecht een belangrijk onderdeel van elke opleiding. Je hebt deze immers nodig om te kunnen begrijpen waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn of waarom er volgens een bepaalde structuur gewerkt moeten worden. Bij een goede opleiding is er een goede balans tussen het leren van theorie en het oefenen van de theorie door studenten in praktijk. Bij Scheidegger hebben ze al decennia lang de gewoonte om de opleidingen zo praktisch als mogelijk in te vullen. Je wilt immers nadat je de opleiding met succes hebt afgerond niet alleen over de nodige kennis en inzichten beschikken, maar ook gelijk praktijkgericht kunnen handelen.

Uitstekende persoonlijke begeleiding

Een opleiding volgen doe je voor jezelf, maar dat betekent niet dat je er ook alleen voor hoeft te staan. Degelijke begeleiding tijdens je studie blijkt in de praktijk vaak een doorslaggevende rol te spelen bij het succesvol afronden van je studie. Bij Scheidegger krijgen studenten niet een enkel persoon, maar een heel team toegewezen waarmee ze desgewenst kunnen overleggen over de voortgang van hun studie. Je wordt tijdens het gehele traject uitstekend begeleid en waar nodig wordt er corrigerend opgetreden. Raak je bijvoorbeeld te ver achter met het uitvoeren van praktische opdrachten, dan kun je met het mentorenteam afspraken maken die aansluiten op jouw persoonlijke situatie. Je bent dus bij Scheidegger zeker niet zomaar een nummer. De mensen in het mentorenteam weten precies hoe jij er voor staat.

Erkend en gewaardeerd

Een goede voorbereiding op je examen en desnoods betaalt het Scheidegger je herexamen, mocht je de eerste keer niet direct slagen. Dat geeft al aan hoe sterk het Scheidegger gelooft in haar eigen leeraanpak. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Scheidegger een erkend onderwijskundig instituut is. Het diploma dat je na een succesvolle afronding van je studie ontvangt is dus in heel Nederland en zelfs daarbuiten geldig. Daarnaast is Scheidegger na ruim 70 jaar onderwijskundige ervaring inmiddels een begrip  onder werkgevers en de overheid. Je zult dus met een diploma van Scheidegger geen enkel probleem hebben tijdens het solliciteren en geen bedrijf zal twijfelen aan de kwaliteit van de opleiding die je hebt gevolgd.

Scheidegger is een uitstekende keuze voor mensen die een MBO- of HBO-opleiding willen volgen. Er is een variatie aan studies die je kunt volgen zoals onder andere toegepaste psychologie hbo en sociaal maatschappelijk dienstverlener