Er zijn erg veel mensen die beschikken tot een telefoon abonnement waarbij zij op maandelijkse basis voor zowel het toestel als het abonnement betalen. Er zijn erg veel motieven om als ondernemer of particulier over te stappen op een sim only abonnement.

Het is voordeliger

Om te beginnen is het verstandig om over te stappen op sim only abonnementen omdat het een stuk voordeliger is dan telefoon abonnementen. Dit komt omdat je bij een telefoon abonnement eigenlijk je telefoon leent en maandelijks afbetaald. Het is dus een lenig, en over iedere lening betaal je rente. Hierdoor is het voordeliger om een simlock vrije telefoon aan te schaffen. Vervolgens kun je een sim only abonnement afsluiten en de simkaart in de simlockvrije telefoon stoppen. Hier bespaar je jezelf een hoop kosten mee. De kosten die je jezelf bespaart hangen af van je sim only abonnement.

Je kunt makkelijk het goedkoopste abonnement vinden

Een ander voordeel van een sim only abonnement is dat je makkelijk het goedkoopst mogelijk abonnement kunt vinden. Die doe je door sim only abonnementen te vergelijken. Sim only abonnementen vergelijken is erg makkelijk en word op veel internetsites aangeboden. Daarnaast kun je ook een herlaadkaart aanschaffen. Je zal dan een goedkoop abonnement af kunnen sluiten en enkel als je het nodig hebt extra tegoed bij kunnen kopen.

Geen kans op een negatieve bkr-registratie

Als je bij een telefoon abonnement maandelijks geld betaald voor een toestel boven de tweehonderdvijftig euro zal je een bkr-registratie kunnen krijgen. Als je iedere maand netjes de kosten voldoet zonder te laat te betalen zal dit een positieve registratie zijn, maar als je ook maar een keer te laat of niet betaald door welke reden dan ook zal je bkr-registratie negatief worden. Een negatieve bkr-registratie kan een negatieve gevolgen hebben op bijvoorbeeld het afsluiten van een hypotheek en allerlei andere leningen.