De Nederlandse regering vindt de gezondheid van de Nederlandse bevolking enorm belangrijk. Dit is dan ook de reden dat het verplicht is in ons land om een zorgverzekering af te sluiten. Hierdoor betaal je een maandelijkse premie (plus je eigen risico) in plaats van enorme bedragen wanneer je een ongeval hebt. Mensen die het krap hebben hoeven hierdoor nooit te kiezen tussen hun gezondheid en hun portemonnee. Zo kan iedereen dus makkelijk de zorg krijgen die ze verdienen. Echter is het kiezen van een zorgverzekering niet voor iedereen even makkelijk. Het is dan ook belangrijk dat je aandacht geeft aan een aantal aspecten.

 

Welk pakket?

Veel mensen weten niet precies welke kosten hun zorgverzekering allemaal dekt. Echter is het wel belangrijk om je hierin te verdiepen. Het verplichte deel van de zorgverzekering dekt bijvoorbeeld alleen de kosten voor noodzakelijke medische hulp zoals een bezoekje aan de huisarts of aan het ziekenhuis. Wanneer je meer kosten gedekt wilt hebben, moet je een uitgebreider pakket nemen. Dit kan je doen door een aanvullende zorgverzekering te nemen. Met een aanvullende zorgverzekering kun je extra kosten dekken, zoals de kosten voor een bezoek aan de tandarts of fysiotherapeut.

 

Eigen risico

Een eigen risico is verplicht. De hoogte van dit eigen risico kan je deels zelf bepalen. Er is een minimum vastgesteld door de regering, echter kan je ook kiezen om je eigen risico te verhogen. Je premie wordt hierdoor natuurlijk lager, maar je hebt wel meer kans op hoge kosten bij een ongeval. Het is dus belangrijk om goed na te denken over hoeveel eigen risico je wilt betalen.

 

Het vergelijken

Het vergelijken van de verschillende zorgverzekeringen is enorm belangrijk. Je wilt natuurlijk de goedkoopste zorgverzekering vinden en dit kan door jouw wensen en behoeften in te vullen op https://www.zorgkiezer.nl/. Je krijgt dan direct een overzicht van alle zorgverzekeraars en kan eenvoudig de goedkoopste hieruit pikken. Zo betaal je nooit te veel voor je gezondheid!