Wat houdt SEA in?

SEA staat voor Search Engine Advertising. In het Nederlands houdt dat zoekmachine adverteren in. Zoekmachine adverteren is het inkopen van advertentieruimte boven en onder de natuurlijke zoekresultaten door in een veilig te bieden op zoekwoorden waarbij wordt afgerekend per klik. Daarbij gaat het om de gesponsorde zoekresultaten van zoekmachine. De belangrijkste eigenschap van zoekmachineadvertenties is dat ze zijn gekoppeld aan een zoekopdracht en dus relevant zijn voor de zoekopdracht.

Waarom zou je zoekmachine advertising inzetten?

Vooral bij actie gerichte promoties is het adverteren in de zoekmachine erg interessant. Met het inzetten van zoekmachine adverteren zie je namelijk direct resultaat en dit resultaat is ook nog eens heel goed te meten. Door SEA in te zetten kan je heel gericht een doelgroep kiezen en kan je heel specifiek een advertentietekst hierop aanpassen. Hoe beter de advertentietekst in de zoekmachine past bij de doelgroep, des te hoger het percentage klanten is die uit de actie gehaald worden. SEA heeft dus vele verschillende voordelen en biedt vele uitkomsten voor de onderneming.

SEA is een goede investering

Iets wat bij offline marketing niet is te controleren zijn het aantal mensen die de advertentie hebben gezien of hierdoor de website hebben bezocht. Met zoekmachine optimaliseren is dit wel mogelijk, want er wordt betaald per klik en je weet dan ook zeker dat iedere euro die je uitgeeft iets oplevert. Al is het maar een aantal website bezoeken. Hiernaast kan je meteen zien of er uit deze klikken ook een conversie is gepleegd. Tevens biedt SEA de mogelijkheid om te zien hoe vaak een advertentie in de zoekmachine is weergegeven. Ook dit geeft een stuk meer inzicht of de advertentiecampagne zijn doel heeft behaald. Wacht niet langer en zet zoekmachine adverteren vandaag nog in en geniet van de voordelen van zoekmachine adverteren.