Wat is SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising. SEA zorgt ervoor dat meer website bezoekers binnenkomen op websites via advertenties. Bij SEA draait alles eigenlijk om doelgerichte campagnes. Met de juiste zoekwoorden en het goede budget, bereik je het juiste doelpubliek.
Dankzij de juiste advertentieteksten gaat de doorklikratio aanzienlijk omhoog. Het is met SEA mogelijk om zelf een bepaald budget vast te stellen en je kunt zelf bepalen hoeveel je precies per maand spendeert.

Doelgericht adverteren

Een goed strategisch plan kan ervoor zorgen dat je het optimale uit internet marketing kunt halen. Via het internet kan je immers achterhalen wat voor een soort advertentie werkt bij de doelgroep, dit is bij het adverteren via de televisie of krant vele malen moeilijker. Daarnaast liggen de kosten en het adverteren op deze media heel erg hoog. Kleine bedrijven kunnen deze vorm van marketing niet inzetten en wanneer zij dit wel doen dan heeft het een heel beperkt resultaat, dus het zal geen meerwaarde hebben. Tegenwoordig kan je een veel groter bereik realiseren met een klein budget en kan je tegelijk gericht promoten. Zo kan je zoekwoorden uitkiezen die de doelgroep gebruikt en door te adverteren op sites waar de betreffende doelgroep aanwezig is.