Wat houdt ondernemingsrecht in?

Het ondernemingsrecht is een heel omvangrijk en divers rechtsgebied. Het is een onderdeel van het privaatrecht, dat zich bezighoudt met rechtspersonen en dan toegespitst op ondernemingen. Het ondernemingsrecht wordt in de meeste gevallen nog onderverdeeld in rechtspersonenrecht en vennootschapsrecht. Het vennootschapsrecht gaat alleen over de besloten vennootschap en de naamloze vennootschap. Het rechtspersonenrecht is veel ruimer en gaat over alle rechtspersonen, waaronder dus de besloten vennootschap en de naamloze vennootschap. Dit rechtsgebied houdt het voorkomen van geschillen in, zo helpt het ondernemingsrecht bij het opstellen en het adviseren over overeenkomsten. Maar het rechtsgebied is nog veel breder, denk hierbij aan het begeleiden van overnames, bedrijfsopvolging, herstructurering van de onderneming en financiering aspecten. In het advocatenkantoor in Alkmaar werken verschillende advocaten die gespecialiseerd zijn in ondernemingsrecht.

Laat jezelf adviseren in het ondernemingsrecht

Wat de meest geschikte structuur is voor je onderneming hangt af van de soort onderneming die je wilt gaan voeren. De keuze voor een bepaalde rechtsvorm brengt veel verschillende juridische en economische gevolgen. Het is daarom belangrijk dat je vooraf zicht hebt op de voordelen en nadelen van je keuze. Laat jezelf adviseren door een specialist in ondernemingsrecht bij het advocatenkantoor in Alkmaar, hiermee voorkom je onaangename verassingen. Als je een onderneming wilt beginnen dan heb je de keuze tussen een aantal verschillende structuren. Om ervoor te zorgen dat je bedrijf juridisch geldige handelingen kan verrichten, dien je rechtspersoonlijkheid te verkrijgen. Zo zijn er vennootschappen, de naamloze vennootschap, de besloten vennootschap, de eenmanszaak of de VOF.

Samen met een advocaat naar een oplossing zoeken

Bij het advocatenkantoor in Alkmaar zoeken de advocaten samen met jou naar een oplossing. Op alle vlakken kunnen de advocaten jou door middel van rechtskennis en jarenlange ervaring optimaal en deskundig adviseren. Waar nodig staan zij jou bij in de procedure voor de rechtbank, echter is het lang niet alle zaken nodig om naar de rechtbank te gaan.