Als er een kledingstuk in een bepaalde tijd veel gedragen wordt kun je wel zeggen dat het in de mode is. Het betekend dat veel mensen dat deze kledingstukken dragen. Wat bijvoorbeeld nu in de mode is, is een T-shirt die te lang is met ritsen. Vaak is het ook zo dat er ieder jaar weer iets anders in de mode raakt. Afgelopen jaar waren het de witte sneakers terwijl het volgend jaar zwarte kunnen zijn. Het is ook heel erg afhankelijk van het weer. Als het buiten koud is, is bijvoorbeeld een kort T-shirt niet in de mode. Door de jaren heen is er heel veel veranderd in de mode. Vroeger droegen de mannen nog hele lange jassen, die vandaag de dag worden gedragen door vrouwen. De letterlijke vertaling van mode is manier of wijze. Dit is ten minste hoe het in de boeken staat. De mode veranderd zo snel dat wat je vandaag aan hebt, morgen niet meer in is. Het kan ook zo zijn dat wat in de jaren 80 in was, dat dat nu weer in is.

Wat zijn echte mode steden?

In steden zoals Milaan, Parijs en New York zijn er heel veel winkels waarbij mode centraal staat. Hier is alles gebaseerd op de huidige mode. Als er bijvoorbeeld vandaag een jurk in is, kon je dat daar al 2 weken kopen. Zij bepalen eigenlijk wat in de mode komt. In deze steden zijn er ook veel modeshows waarin wordt geshowd wat er in de mode is/komt.

Wanneer is mode ontstaan?

Het is eigenlijk ontstaan in de tijd van de middeleeuwen. Toen werd er namelijk gezorgd dat de mensen van rijke afkomst, mooie en dure kleren aan hadden. Dit terwijl de gewone mensen normale kleren droegen. Door de jaren heen is dit extra veel toegenomen. Iedereen wil er mooi uit zien, en dat kun je beïnvloeden door mooie kleren aan te trekken.