Als producent heb je argon nodig om producten te kunnen maken. Vloeibare argon is inert, dit houdt in dat het in geen enkel geval gevaarlijk, giftig, brandbaar of explosief is. Vloeibare argon heeft wel een zuurstof verdrijvende werking, dit zal uiteindelijk leiden tot een verstikking. De vloeistof is aangetoond door het scheiden van water, zuurstof, koolstofdioxide en een aantal andere gassen. Dit zorgt er voor dat de vloeistof makkelijk mengbaar met andere stoffen.


Argon staat bekend als het meest bekende edelgas. Edelgassen kunnen onder normale omstandigheden niet met andere stoffen reageren.
Het argon gas kan herkent worden door een aantal eigenschappen. Echter is argon wel kleurloos en geurloos, daardoor is het vele malen moeilijker om te herkennen.
Het edelgas is zwaarder dan de lucht die wij dagelijks inademen. De chemische eigenschap van argon is het kookpunt.

Waar kan de vloeibare argon voor gebruikt worden?

Argon is een industrieel gas en wordt vooral ingezet als vulgas bij de productie van gloeilampen. Hier werd het gas meestal voor gebruikt, maar tegenwoordig wordt het ook veel gebruikt voor andere functionaliteiten zoals in een laboratorium, metaalindustrie en bij lassen.

Waar kan je argon vloeistof kopen?

Wij hebben al jarenlange ervaring met het leveren van argon. Zo bieden wij argon met een hoge zuiverheid aan. Argon kan bij ons worden afgenomen met verschillende hoeveelheden. Dankzij ons uitgebreide netwerk van vestigingen zijn wij in staat om een hoe leverbetrouwbaarheid te realiseren. Zo reizen wij door heel Nederland om al onze klanten te kunnen voorzien van een hoge kwaliteit vloeibare argon. We zorgen voor de juiste installatie en blijven je graag tijdens het gehele proces adviseren. Wanneer je vragen hebt over argon, neem dan gerust contact met onze klantenservice op. Vraag naar onze specialisten als je niet zeker weet welke variant je nodig bent.

vloeibare argon