Het is eerst wel handig om te beginnen met de definitie van mode voordat je erover begint te praten. Iedereen weet eigenlijk wat mode is, maar als je het moet uitleggen is het wel lastig. Mode is eigenlijk wat er in een bepaalde periode wordt gedragen. In de zomer zijn korte shirt weer helemaal in. Natuurlijk dragen de meeste mensen deze dan ook, maar je hebt natuurlijk ook korte shirts die niet meer in de mode zijn. Je wilt er wel graag bij horen dus koop je natuurlijk geen shirt dat niet meer in de mode is. Het is heel lastig te zeggen wat er nu in de mode is. Dit komt omdat wat er nu in de mode is, morgen alweer uit kan zijn. Je wilt niet dat je in kleding loopt die eigenlijk al niet meer kan.

Wie bepaalt eigenlijk de mode?

Eigenlijk kun je niet specifiek een persoon aanwijzen die verantwoordelijk is voor de mode. Er zijn wel plaatsen in de wereld waar heel veel modebedrijven zijn gevestigd. Voorbeelden van deze plaatsen zijn Parijs, Milaan en New York. Heel vaak zijn in deze plaatsen modeshows om aan te kondigen wat er in de mode komt. Heel veel mensen houden dit nauwlettend in de gaten omdat je zo in de mode kunt blijven. Dit is natuurlijk wel belangrijk voor sommige mensen. Voor sommige mensen is het erg belangrijk om in de mode te blijven natuurlijk.

Hoe is de mode ontstaan?

Het ontstond doordat er mensen in de middeleeuwen waren die veel geld hadden. Daarvan kochten zij bepaalde kleren die zij mooi vonden. Zodoende zijn er veel mensen geweest die onbewust een mode hebben opgezet. Tot op de dag van vandaag verandert deze nog steeds. Ieder seizoen/jaar is het weer anders. Iedereen verandert telkens van mode. Ze willen ook wel graag de nieuwe mode dragen.