Wanneer je net een nieuwe auto hebt en de weg op wilt gaan, is het belangrijk dat je eerst een goede autoverzekering af sluit. Het is namelijk niet alleen erg handig om te hebben, het is ook nog eens verplicht en je kan een flinke boete krijgen wanneer je zonder verzekering de weg op gaat. Omdat veel mensen niet heel veel over hun autoverzekering weten, zal ik in dit artikel er iets meer over vertellen.

Voor wat ben ik verzekerd?

Voor wat je allemaal verzekerd wil zijn, dat kan je helemaal zelf kiezen. Het is ook wel verplicht om minimaal een WA-verzekering te hebben. Een WA-verzekering dekt echter alleen de kosten voor schade die je aan andere/anderen hun voortuigen doet. Wanneer je meer verzekerd wilt hebben, dan moet je ervoor kiezen om een WA plus of all risk verzekering te nemen. Deze verzekeringen dekken meer kostte, bijvoorbeeld voor schade door het weer. Wanneer je een oude auto hebt, dan is in veel gevallen een WA-verzekering alles wat je nodig hebt. Bij hele nieuwe auto’s raad ik een all risk verzekering aan, omdat je zo de meeste kosten gedekt kan hebben.

 

Wat betaal ik?

Als verzekerde betaal je een maandelijkse premie aan de verzekeraar. Hiernaast betaal je ook nog een eigen risico wanneer je schade hebt gereden. De maandelijkse premie is voor iedereen anders en wordt gebaseerd op een aantal factoren. Zo kijkt de verzekeraar naar hoeveel km je rijdt, je geslacht, je woonplaats, het type auto wat je hebt en natuurlijk ook de soort verzekering die je wilt hebben.

 

Niemand wil te veel betalen voor zijn maandelijkse lasten. Het is daarom ook belangrijk dat je goed kijkt of je niet te veel betaald voor je autoverzekering. Dit kan je doen door je autoverzekering te vergelijken. Het vergelijken van je autoverzekering kan gelukkig eenvoudig online op https://www.allianzdirect.nl/autoverzekering/autoverzekering-vergelijken/. Door hier al je gegevens in te vullen weet je zeker dat je niet te veel zal betalen voor je autoverzekering.