Waar wordt vloeibare stikstof voor gebruikt?

Vloeibare stikstof is een onmisbare stof in heel veel verschillende branches. Zo wordt vloeibare stikstof in de medische wereld ingezet voor de behandeling van wratjes. Tevens wordt vloeibare stikstof in de ICT veelal gebruikt om onderdelen van computers sneller te maken. Ook wordt het gebruik van blusmateriaal bij een brand en om leidingen te spoelen. Als koudemiddel doet het gas erg goed zijn werk tijdens het bevriezen van bloed, voedsel en andere biologische materialen. Bij het lasproces wordt vloeibare stikstof meestal ingezet als een snijgas voor het lasersnijden. Het kan worden gebruikt als drijfgas in spuitbussen en het verdringen van zuurstof. De mogelijkheden van stikstof zijn dus erg groot en de kans dat jij vloeibare stikstof nodig bent in jouw onderneming is dus erg groot.

Maar wat is vloeibare stikstof precies?

Voordat we doorpraten over in hoeveel branches vloeibare stikstof wel niet gebruikt wordt, is het goed om even door te nemen wat vloeibare stikstof precies is. Vloeibare stikstof wordt zoals eerder gezegd gebruikt voor verschillende toepassingen zoals voor opslag van biologische materialen. In de voedselindustrie staat stikstof bekend als E941. Dit E-nummer is een hele goede stabilisator dat geen schadelijke werking heeft op de menselijke gezondheid. Dit maakt vloeibare stikstof een erg veilig gas. Hiermee kunnen ongevallen verkleind worden, en kan de veiligheid gewaarborgd worden. Ook staat stikstof bekend als N2. Deze vloeistof komt bij het merendeel van onze atmosfeer voor en zorgt voor belangrijke bouwstoffen voor alle organismen. In de natuur wordt vloeibare stikstof opgenomen in een zout vorm.

Geïnteresseerd in vloeibare stikstof?

Geïnteresseerd geworden in vloeibare stikstof? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij bieden vloeibare stikstof aan in koelopslagen, namelijk: cilinders. Wij leveren dit gassoort in grote (gekoelde) gascilinders van 10 tot 50 liter. Daarnaast is het ook mogelijk om in grote stationaire tanks stikstof te bestellen. Ons zeer uitgebreide netwerk van depothouders, geautomatiseerde planning en voertuigenpark maken het voor ons mogelijk door heel Nederland stikstof te kunnen leveren.