Ben je eindelijk in de fase van je leven waar je een kredietkaart nodig hebt? Dit kan natuurlijk komen omdat je vaak online op internationale websites spullen koopt of omdat je veel reist. Dit artikel zal je helpen met het vinden van een kredietkaart die bij je past.

Wat is een kredietkaart eigenlijk

Een kredietkaart, of creditcard is een pasje net als de pas die je van de bank krijgt waarmee je kan betalen bij internationale bedrijven die geen iDeal betaalmethode hanteren. Een degelijk verschil tussen de betaalpas en een kredietkaart is dat je bij een kredietkaart een soort lening neemt, je kan namelijk geld uitgeven zelfs als je het geld niet op je rekening hebt staan. Aan het eind van de maand wordt het geld afgeschreven dat je uit hebt gegeven met je kredietkaart in die maand. Het risico hierbij is wel dat je rood kan staan op je rekening en nog steeds geld uit kan geven. Hierdoor kom je in de schulden terecht dus het is verstandig om je uitgaven goed in de gaten te houden.

Welke kredietkaart past bij jou

Om er achter te komen welke kredietkaart perfect bij jouw situatie past kan je kredietkaarten vergelijken, dan kan je alles precies instellen zoals jij het graag wilt. Veel aanbieders van kredietkaarten geven ook een korting of iets dergelijks bij het aanvragen van de kredietkaart. In het geval dat je liever geen kredietkaart hebt omdat het geld aan het eind van de maand pas wordt afgeschreven is het ook mogelijk om een prepaid kredietkaart aan te vragen. Het zit al in de naam, bij een prepaid kredietkaart maak je een bepaald bedrag over naar de rekening van de kredietkaart. Als het geld op de kredietkaart dan op is kan je er ook niet meer mee betalen. Dit is handig voor de mensen die graag overzicht houden op hun uitgaven.