Houd jij van alcohol? zo ja wat heb je dan liever: een biertje of wijn? De Hollanders nemen toch liever een biertje. Nederland heeft veel bierbrouwerijen. Een bekende bierbrouwerij is Heineken. Als je in het buitenland op vakantie bent, dan vind je ook bier van Heineken. Dit vinden de Hollanders dus wel echte een fijn. Alcohol is een drank die verslavend werkt als je het continu drinkt. Dit kan nare gevolgen hebben zoals ernstige gezondheidsschade. De Nederlandse gezondheidsraad raad aan om niet meer dan 1 glas per dag te gaan drinken. Het liefst helemaal niet drinken. Als je meer dan 1 glaasje per dag drinkt. Kan dit jou een hoge risico geven op lichamelijke afhankelijkheid.

Positieve en negatieve effecten

Alcohol drinken kan zowel positieve als negatieve effecten hebben. Een positief effect van alcohol is: makkelijker praten mensen laten praten, zelfvertrouwen neemt toe en zelfkritiek neemt af. Negatieve effecten van het drinken van alcohol zijn: je kan er bewusteloos van raken, coma liggen en je bloed stroomt langzamer door. Denk dus eerst na hoeveel je op kan qua drank. Als er te hoge concentratie alcohol in de hersenen ontstaat, dan kun je hierdoor in coma raken. Alcoholisten en dronken mensen hebben een grotere kans op ongevallen. Hierdoor kan je stikken in je braaksel en uiteindelijk eraan overlijden. Nog een positief effect van alcohol is, dat je makkelijker iemand aantrekkelijker kan vinden. Dit kan leiden tot seks hebben met je partner. Vaak zie je op het nieuws dat jongeren na het uitgaan af en toe geweld gebruiken. Bij de jongeren neemt de kans met geweld gebruiken steeds meer toe. Hoe meer alcohol in het bloed, des te sneller de kans op een ongeluk toeneemt.

Houten wijnrek

Ben jij een echte wijnliefhebber? En zoek je een leuke houten wijnrek om je wijnflessen te bewaren? Neem dan contact op met eurocave.