Wonen

Je voelt je nooit ergens thuis, tenzij het je eigen plek is. Daarom spendeer je ook zo enorm veel tijd om alles aan te passen op jouw smaak.

Hoewel je het misschien niet zou verwachten is dat belangrijker dan je denkt. Uiteraard verschilt dit per persoon. Voor de ene mens is de directe leefomgeving belangrijker dan voor de ander. Het is gemakkelijk in te zien hoe sommige mensen dingen netjes en schoon nodig hebben, terwijl anderen eisen dat hun ruimte niets bevat – ze concentreren zich gewoon graag op andere activiteiten.

Desalniettemin ben je het aan jezelf verplicht om van je interieur iets moois te maken. Creëer een plek waar je gelukkig kunt zijn en jezelf kunt zijn, want dit zal op veel verschillende manieren helpen.

Waarschijnlijk betekent dit wel dat je met enige regelmaat alles gaat aanpassen. Vroeger had je immers waarschijnlijk ook andere smaken en inzichten dan nu. Verandering van spijs doet eten, zeggen ze ook wel eens. En dat geldt ook voor je woning. Of je nu alleen een paar meubels op een andere plek zet of een volledige renovatie aan gaat. Dat zijn allemaal zaken waar jij hoogstpersoonlijk over mag beslissen! Maar zolang er drastische veranderingen nodig zijn, wil je wel zeker weten dat je budget dat aankan.

Wanneer je bankrekening niet onuitputtelijk is kun je je plannen stap voor stap uitvoeren, of je kunt er eerst een tijdje voor sparen.

Tuin

We hebben nu een goede indruk van hoe je het binnenshuis aan zou kunnen pakken. Misschien beschik je ook over projectruimte buitenshuis.. met andere woorden: een tuin. Dan kun je hem nu helemaal naar eigen wens decoreren! Zorg er allereerst voor dat je tuin er netjes uitziet. Je tuin lijkt vervolgens weer op een tuin in plaats van een oerwoud. Bedenk vervolgens goed wat je met je tuin wilt. Moestuin, gazon of juist een terras? Maak bijvoorbeeld een tekening van je nieuwe indeling.

Is de indeling van je tuin gereed? Bepaal dan welke tuinmeubelen je graag wilt. Het bepalen van je tuinmeubelen is hartstikke belangrijk. Ben je meer van de picknicktafels of juist meer van een loungeset? Het is uiteraard wel belangrijk om ervoor te zorgen dat het terras op z’n plek ligt. Een vlonder is een heel mooi alternatief in plaats van een terras. Deze heeft onder andere een worteldoek eronder liggen, die onkruid tegengaat.

De volgende stap is om te bepalen wat je aan beplanting gaat doen. Ook hier kun je weer alle richtingen uit: Alle kleuren van de regenboog of meer groen? Bodembedekkers of de lucht in? Wat je ook kiest, hou wel rekening met de zon op je tuin. De ene plant houdt van iets meer schaduw, terwijl de ander juist vol in de zon wil liggen. Het daadwerkelijke klussen in je tuin wordt uiteraard overigens wel een stuk aangenamer in de lente wanneer het weer iets aangenamer wordt. Wanneer het hartje zomer is en de mussen van het dak vallen, wil je uiteraard dat het klaar is en je lekker in je nieuwe tuin kunt ontspannen. Met hardhout voor de tuin kun je eenvoudig jouw droomhuis realiseren!