Het jaar 2016 is natuurlijk al op weg, maar dat neemt niet weg dat er ook voor dit jaar weer een hoop nieuwe trends zijn op het gebied van trouwen en bruiloften. Speciaal voor jou hebben we hier een aantal bruiloft trends voor je op een rijtje gezet om inspiratie op te doen.

bruiloft

Persoonlijk

Weg met de Pinterestborden en de standaard bruiloften. Dit jaar is het helemaal in om te laten zien wie jullie zijn als bruidspaar! Gebruik persoonlijke details of dingen waar jullie goede herinneringen als decoratie. Allebei fan van festivals? Laat dit terugkomen in je bruiloft! Denk hierbij aan een buitenbruiloft met vrolijke kleuren, kleedjes, lampionnen en vooral een ongedwongen sfeer. Huur bijvoorbeeld mobiele eettentjes in waar de gasten zelf hun eten en drinken kunnen halen, voor het optimale festivalgevoel.

bruiloft foodtruck

Diepe v-hals

Zeg maar dag tegen de sweetheart neckline, de V-neck is het namelijk helemaal in 2016. Gecombineerd met een lange rok is deze v-hals, vaak doorlopend tot onder de borst, het mooist!trouwjurk

Kleur

Ook voor dit jaar heeft Pantone weer een kleurenpalet samengesteld die dit jaar onze aandacht gaan krijgen. In het speciaal zijn dit blauw en roze, oftewel Serenity en Rose quarts. En dan natuurlijk in allerlei varianten. Op zichzelf zijn dit natuurlijk al prachtige kleuren, maar ook samen vormen ze de perfecte combinatie.

pantone kleuren

Do it yourself

Nóg meer? Ja zeker! Wat is er nou leuker dan zelf je bruiloft decoratie maken? Terugkomend op te trend hier boven, is het natuurlijk ook lekker persoonlijk én goedkoop!

bride diy

Bloemen

Het klinkt logisch, maar we hebben het niet over het ‘standaard’ bruidsboeket. Dit jaar mogen bloemen overal. Op taarten, trouwjurken, als decoratie en zelfs in ijsblokjes! Eigenlijk zijn ze altijd goed. Weg met de standaard eetbare roosjes langs de rand van je bruidstaart, in 2016 kan het niet gek genoeg. Decoreer je taart met een bloemenspektakel van boven tot onder en kom maar door met die flower power!
bruidsboeket

Photoboots

Deze bruiloft trend begon natuurlijk al in 2015, maar ook in 2016 hoort de photobooth er weer bij! De foto’s uit een photobooth zijn een tastbare herinnering aan jullie speciale dag waar je over een ruim aantal jaren nog steeds van kan genieten. Niet te vergeten natuurlijk wel helemaal in jullie stijl door te kiezen voor foto’s in het bruiloftsthema! Daarnaast zorgt een photobooth natuurlijk ook voor een hoop hilariteit op jullie huwelijksdag, al dan niet door de meest gekke feestartikelen en verkleedkleding ;-).

bruiloft photobooth

Bruidsmeisjes

We kennen deze traditie natuurlijk uit Amerika, maar dit voor 2016 is hij ook in ons landje te vinden: de bruidsmeisjes. Wat is er nou leuker dan je allerbeste vriendinnen een belangrijke rol geven op jullie trouwdag? De tijd van allemaal dezelfde jurk is voorbij, tegenwoordig kies je een thema en kleur, en zoekt daarbij jurkjes in verschillende lengtes en halslijnen. Zo is iedereen tevreden.bruidsmeisjes

Lichtgevende letters

Ook de lichtgevende letters zijn dit jaar weer terug! Deze ‘letters met lichtjes’ worden ook wel marquee letters genoemd, en zijn voor zowel een binnen- als buitenbruiloft onmisbaar! Kies bijvoorbeeld voor een leuk woord of jullie initialen. Voor inspiratie qua letters is het handig om je trouwkaarten erbij te pakken.

bruiloft marquee letters

Jullie eigen #

Vorig jaar was het de ‘unplugged wedding’, waarbij er van je gevraagd werd tot na de eerste dans je mobiel uit te schakelen, of soms zelfs in te leveren. Dit jaar is het de eigen hashtag. Laat je gasten al hun foto’s en filmpjes delen met jullie persoonlijke #! Net als de photobooth is dit een leuke herinnering om later nog eens terug te kunnen kijken.

bruiloft selfie station

Ontwerp je eigen trouwring

Wat is er persoonlijker dan het ontwerpen van je eigen trouwring? Het is een mooi tastbaar bewijs van jullie verbintenis. En dat mag ook wel, je draagt hem dan ook tot je oud en grijs bent.

trouwringen

Met behulp van deze trends wordt je bruiloft alles behalve saai! Welke bruiloft trends gaan we terug zien op jullie bruiloft? Wij zijn benieuwd!