Slaat uw computer plots op hol? Zit er opeens een barst in het scherm van uw laptop? Heeft uw tablet leren zwemmen? Computerproblemen zijn vaak behoorlijk vervelend. U kan opeens niet meer bij uw gegevens, of uw geplande avondje Netflix loopt in de soep.

Wat nu te doen? Bij een defecte computer kunt u het beste even nagaan of u nog garantie heeft. Als dat het geval is kunt u terug gaan naar de winkel waar u hem heeft gekocht. In veel gevallen geldt de garantie echter niet meer. In dat geval is het een goed idee om een gespecialiseerd computerreparatiebedrijf te zoeken.

Deze bedrijven hebben qua reparatie vaak meer mogelijkheden dan een gewoon bedrijf voor computer reparatie in Amsterdam. Ze adviseren daarom ook minder snel dat u een nieuwe koopt en kunnen u ook vaak helpen met bijvoorbeeld dataherstel.

Als u op zoek gaat naar een computerreparatiebedrijf in de buurt van Baarsdorpermeer, wat zijn dan handige dingen om op te letten? Hier een paar tips.

Onderzoek vooraf

Veel reparatiebedrijven doen van tevoren een onderzoek. Bij sommigen is het geheel gratis, anderen berekenen onderzoekskosten. Een onderzoek vooraf is erg aan te bevelen omdat vaak niet onmiddellijk de oorzaak van het probleem te zien is, waardoor het voor de specialist ook lastig in te schatten is hoe duur een reparatie gaat worden.

Bij een onderzoek vooraf stelt de specialist eerst het probleem vast, en kan daarna met een realistische prijsopgave komen. Dan kunt u beslissen of reparatie nog de moeite waard is, of dat u bijvoorbeeld alleen dataherstel wilt, of besluit om helemaal niets te doen. Op deze manier loopt u zo min mogelijk risico.

Certificaten

Voor ICT bedrijven zijn er verschillende certificaten waar u naar kunt kijken. De bekendste is het ICTWaarborg certificaat. Hierbij wordt gekeken of het bedrijf betrouwbaar is in zijn bedrijfsvoering en worden er een aantal garanties gegeven. Voor u is het een teken dat het bedrijf hier serieus mee bezig is.

Goede recensies

Het is altijd verstandig om recensies te bekijken, het liefst bij een derde partij, zoals Google of TrustPilot. Recensies op de site van het bedrijf zelf kunnen natuurlijk ook, maar hoewel ze meestal wel echt zijn, zijn deze recensies door het bedrijf zelf geselecteerd.

Recensies lezen heeft alleen maar zin als er ook echt een aantal zijn, bijvoorbeeld meer dan tien. Anders is de kans van toevalstreffers vrij groot. Het is aan te raden om ze ook echt te lezen en niet alleen naar de score te kijken, daardoor krijgt u een beter beeld. Hoewel ook een goed bedrijf weleens een foutje maakt, en daardoor een slechte recensie kan scoren, is een groot aantal slechte recensies een slecht teken.

Goede communicatie

Hoe het bedrijf communiceert is een belangrijke graadmeter van de bedrijfscultuur en hoe het bedrijf georganiseerd is. Uw computer is belangrijk voor u, en bij een goed bedrijf zijn de medewerkers zich daarvan bewust. Ook als er dingen tegen zitten, bijvoorbeeld onderdelen die niet geleverd worden, zou een goed bedrijf u altijd op de hoogte moeten stellen.

Computer reparatie bedrijven in de buurt van Baarsdorpermeer

PC Refresh

Dit bedrijf zit in Amsterdam en is gespecialiseerd in reparatie van computers en telefoons. Ze doen van tevoren een vrijblijvende diagnose, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast reparaties in de werkplaats doen ze ook aan hulp op afstand en hulp aan huis

PC Service

Dit snelgroeiende bedrijf zit in Nieuw Vennep. Ze doen een diagnose vooraf waarvoor onderzoekskosten worden berekend, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast reparaties doen ze ook aan onderhoud

Microfix

Microfix zit in Leiden. Ze hebben verschillende certificaten: ICTWaarborg, ISO-9001 en Apple Authorised Service Provider. Net als PC Refresh doen ze een vrijblijvende diagnose vooraf. Ook zij hebben goede recensies op TrustPilot. Ze komen ook aan huis.