Als er iets met uw computer aan de hand is, dan is dat natuurlijk erg vervelend. We gebruiken hem heel vaak, en zijn er vaak ook van afhankelijk. Misschien mist u uw belangrijke bestanden, of vindt u het gewoon vervelend om niet te kunnen internetten. Wat de reden ook is, u wilt meestal ook snel een oplossing als er aan uw computer een defect ontstaat.

Behalve dat het vervelend is als u de computer moet missen, komt er ook de volgende vraag. Wat te doen met de computer. Een nieuwe kopen of deze laten repareren? En moeten er misschien bestanden gered worden?

Voor die vragen is een computer reparatiebedrijf vaak een goede optie. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in reparaties, en minder in de verkoop van computers. Het voordeel hiervan is, dat ze vaak een goede inschatting hebben van het defect van de computer, en de reparatiekosten. Computerwinkels zijn hier minder goed in, omdat hun hoofdactiviteit verkoop is.

Vroeger kon u voor uw reparatie vaak bij de grote ketens terecht. Tegenwoordig is dat niet meer zo, maar er zijn wel reparatiebedrijven die juist van reparatie hun specialiteit hebben gemaakt. Vaak zijn deze bedrijven relatief klein, met één of enkele vestigingen. Waar moet u nu op letten als u zo’n bedrijf uitkiest? Hier zijn een paar tips voor reparatiebedrijven in de buurt van Bergschenhoek.

Diagnose

Bij computers is het niet altijd meteen duidelijk wat de oorzaak is van een defect. Daarom doen veel bedrijven een diagnose vooraf. Sommige doen dat op vrijblijvende basis, anderen op no cure no pay, het is min of meer hetzelfde. Het voordeel van een vrijblijvende diagnose vooraf is dat de monteur een realistische prijsopgave kan doen, en als u het te hoog vindt, dan hoeft u de computer niet te repareren en betaalt u ook niets voor de diagnose. Hiermee nemen deze bedrijven het risico voor u weg.

Communicatie

Het is belangrijk dat een bedrijf goed met u kan communiceren, bijvoorbeeld over levertijden, maar ook over garanties. De website is vaak al een eerste indicatie over hoe serieus het bedrijf de communicatie neemt.

Referenties

Referenties van andere klanten, bijvoorbeeld op Trust Pilot of Google Reviews, kunnen u helpen een keuze te maken. Houd wel in uw achterhoofd dat niet alle klanten altijd even redelijk zijn. Kijk dus verder dan alleen de sterren die het bedrijf heeft, als u een paar recensies leest, weet u waarschijnlijk al veel meer.

ICT Waarborg

Het ICT Waarborg certificaat garandeert een zeker betrouwbaarheid met zakendoen. De meeste serieuze ICT bedrijven hebben dit certificaat.

Reparatie bedrijven bij Bergschenhoek

PC Refresh

Dit bedrijf zit in Den Haag, aan de Stephensonsstraat. Ze vallen op door hun uitgebreide service, u kunt uw computer opsturen, laten ophalen, iemand op afstand laten meeklijken of iemand langs laten komen. Ze bieden gratis diagnose aan en hebben het ICT Waarborg certificaat en doen computer reparatie in Amsterdam.

Roboweb

Dit bedrijf zit in Pijnacker en doet zowel aan reparatie als verkoop. Ze hebben het ICT Waarborg certificaat en doen naast reparatie ook aan hulp op afstand en hulp op locatie.

Fresh PC

Dit bedrijf zit in Delft aan de Nieuwelaan. Ze hebben het ICT Waarborg certificaat en repareren zowel in de werkplaats als op locatie. Ze doen van tevoren een diagnose en rekenen alleen onderzoekskosten als u de reparatie niet bij hun laat uitvoeren.

Goerami computers

Dit Rotterdamse bedrijf doet zowel aan verkoop als reparatie en heeft het ICT Waarborg certificaat.