Wanneer je bezig bent met de content van je website of de content op je sociale mediakanaal, is het verstandig om dit te hanteren door middel van een content kalender.  Je kunt hier regelmatig bijhouden wat en wanneer je iets geplaatst wilt hebben. In dit artikel lees je er meer over.

Overzicht

 Wanneer je een overzicht maakt over wat je wilt gaan plaatsen, op welke dag en met welke eventuele actie, creëer je veel overzicht. Het is ook goed om je kijkers te laten kennismaken met je bedrijf en daarom ook regelmatig berichten te plaatsen. Zorg voor een brede naamsbekendheid en daarbij kun je verschillende sociale mediakanalen inzetten. Content op je website moet je ook na verloop van tijd vernieuwen en zorg dat dit samen gaat met je sociale media. Wanneer je iets op Facebook plaatst, is het relevant om dit ook te delen op je website. Zo zijn je klanten op elk kanaal van je bedrijf, op de hoogte, over de gang van zaken.  Het is zeker aan te raden om een content kalender toe te passen, omdat het ook zorgt voor orde in je planning. Je ziet precies wat je taken zijn en waarmee je je bezig moet houden. Wanneer je planning niet realistisch is ingesteld, kun je deze ook aanpassen of waar nodig is uitbreiden. Over het algemeen vinden mensen het fijn om orde te hebben, zodat je stapsgewijs ter werk kunt gaan. Het is relevant om een lijst aan te houden, met punten die je gedaan moet hebben.

Sommige mensen vinden het lastig om je bezigheden in kaart te moeten brengen. Je kunt hier hulp bij krijgen door externe partijen, zodat je een beter overzicht krijgt en je ook structuur krijgt in je werk. Ben je toevallig opzoek naar een digital marketingbureau, die je helpt met het maken van een content kalender en andere marketingactiviteiten? Neem dan contact op met de website https://teamnijhuis.com/nl