Het argon gas wordt veel gebruikt in de productie waar veel goede producten tot stand komen. Argon gas is inert, dit houdt in dat het in geen enkele vorm brandbaar, gevaarlijk, giftig of explosief is. Het gas heeft wel een zuurstof verdrijvende functie, het gevolg hiervan is verstikking. Het gassoort scheidt zuurstof, water, koolstofdioxide en stikstof. Dit maakt argon gas perfect mengbaar met een van deze gassen. Argon gas is een moeilijk gas om te herkennen, dit komt omdat het geurloos en kleurloos is. Echter heeft argon gas ook een paar herkenbare eigenschappen, zo is argon een edelgas dat zwaarder is dan de lucht die wij dagelijks inademen. Tevens is het kookpunt een kenmerk van edelgas.

De functie als menggas

Menggassen worden vaak ingezet als een beschermgas. Een menggas is een mengsel van meerdere soorten gassen. Er zijn ontzettend veel soorten gassen die je met elkaar kunt mengen, meestal vormt argon gas daar de basis in. Het is erg belangrijk dat je het juiste menggas kiest voor de betreffende toepassing. Hierbij is het van belang om rekening te houden met het materiaal dat wordt gebruikt, de toevoer van het gas en de omstandigheden. Dus op basis van de toepassing kies je het meest geschikte menggas. Het argon menggas is een mix van verschillende soorten gassen, het gas is namelijk uitstekend mengbaar met koolzuur, helium, zuurstof en stikstof. Dit zijn de stoffen waar argon mee gemengd was, voordat het van elkaar werd gescheiden.

Argon gas bestellen?

Wij hebben al jarenlange ervaring met het leveren van argon. Zo bieden wij argon met een hoge zuiverheid aan. Argon kan bij ons worden afgenomen in verschillende hoeveelheden. Wanneer je vragen hebt over argon, neem dan gerust contact met onze klantenservice op. Vraag naar onze specialisten als je niet zeker weet welke variant je nodig bent voor jouw betreffende toepassing.