Eigenlijk zou iedereen minimaal een grote en een kleine handtas in haar collectie moeten hebben, want beide formaten zijn enorm handig om te hebben! Want waarom zou je bijvoorbeeld overal een grote shopper mee naartoe slepen als je eigenlijk alleen maar je sleutels, portemonnee en je telefoon bij je hebt? En andersom geldt ook: aan een klein tasje heb je niks als je allerlei boeken en een laptop mee moet nemen naar kantoor. Daarom delen we in dit artikel de leukste grote én kleine handtassen!

Kleine handtassen

Bij kleine handtassen denk je waarschijnlijk gelijk aan clutches, maar andere kleine tasjes zoals schoudertasjes, fanny packs en belt bags kun je ook tot de partij rekenen! Clutches zijn vooral geschikt voor chique uitgaansgelegenheden, maar is misschien niet zo praktisch voor iedere dag omdat je een clutch meestal in je handen of om je arm geklemd hebt. Een klein schoudertasje is wat dat betreft wat handiger om te dragen en heeft bovendien ook meer een casual uitstraling. Fanny packs zijn sinds dit jaar een echte hit in tassenland en deze sportieve heuptas uit de jaren ’80 dragen we nu nonchalant om onze schouders! En wil je naar een festival of feestje en ben je nog op zoek naar een bijzonder tasje? De belt bag, een riem met een tasje eraan, is dan leuke opties om je spulletjes in te bewaren!

Grote handtassen

Een grote handtas is handig voor naar je werk of studie, want je kunt er veel boeken en een laptop in kwijt. Je kunt dan specifiek op zoek gaan naar een laptoptas, maar shoppers en hobo tassen zijn ook erg leuk. Een laptoptas is vaak erg formeel, omdat het meestal gebruikt wordt om naar je werk te gaan. Daarom is ook aan te raden om een laptoptas altijd in een neutrale kleur zoals zwart of bruin te kopen, zodat de tas zijn professionele uitstraling blijft behouden. Shoppers, schoudertassen en hobo tassen hebben vaak meer een nonchalante uitstraling en kun je ook in je vrije tijd gebruiken als je bijvoorbeeld gaat winkelen of een dagje uit gaat.