In de afgelopen jaren is het reclame maken doormiddel van voertuigen razend populair geworden. Eigenlijk is dat ook niet zo gek, overal waar je kijkt zie je auto’s, bussen en vrachtwagens. Tegenwoordig zitten deze vol met reclameteksten of afbeeldingen.

Waarom is er zoveel reclame?

Je zult je wellicht afvragen waarom er overal zoveel reclame is, hier is natuurlijk een reden voor. Elk bedrijf wil er met kop en schouders bovenuit steken en zoveel mogelijk naamsbekendheid creëren. Doordat iedereen veel naamsbekendheid wil creëren zie je eigenlijk overal reclame terug. Tot kort gelden was reclame op de weg alleen voor vrachtwagens en bussen, echter zien we de laatste jaren veel reclame terug op de luxeauto’s. Dat we de auto reclame terugzien op deze auto’s is niet gek, in Nederland zijn we eigenlijk altijd onderweg en wat is dan slimmer dan de reclame met ons mee te nemen.

autoreclame

Onbewust neem je de reclame die je ziet tot je op. De reclame op auto’s is dus een slimme aanpak en heeft vaak maar eenmalige kosten. Naast dat het de naamsbekendheid van je bedrijf vergroot is er ook kans dat je door je rijstijl een negatieve indruk achterlaat. Let dus goed op het rijgedrag en laat niet zomaar iedereen meer in jouw auto rijden. Naast dat moet je dus ook kijken of je er verstandig aan doet om een telefoonnummer op je auto te zetten. Hierdoor is de kans groot dat een belletje krijgt als je rijgedrag niet naar wens is.

Subtiel of niet

De reclame die op jouw auto zit kan of heel subtiel zijn of zal er volledig uitspringen. Je kan bijvoorbeeld denken aan het hebben van een simpele sticker van je bedrijfsnaam of je kiest juist voor precies het tegenovergestelde. Denk hierbij aan een auto die volledig in de huisstijl van jouw bedrijf met logo’s en al beplakt is. Zo ontkom je er eigenlijk niet dan dat jouw auto gezien wordt.

Elke manier heeft een bepaalde werking en het is natuurlijk helemaal aan jou voor welke aanpak je kiest. Zorg er dus altijd voor dat je bewust bent voor je keuze, zo voorkom je dat je auto helemaal beplakt is terwijl je achteraf toch liever voor een subtiele aanpak had gekozen.