Een gebruiksvriendelijke website vergroot de conversie

Het is belangrijk om het gebruikers gemakkelijk te maken, hierdoor zullen deze gebruikers langer op je website blijven. Gebruiksvriendelijkheid is dus een belangrijk uitgangspunt bij het ontwikkelen van een website. In de meeste gevallen is een website logisch als deze hiërarchisch is ingedeeld. De website wordt onderverdeeld in enkele onderwerpen, die ieder een eigen pagina krijgen. Om het de bezoeker nog gemakkelijker te maken kan deze weg zichtbaar gemaakt worden. Dit is een kruimelnavigatie.

Een hiërarchische indeling maakt de website logischer

Een hiërarchische indeling waarbij alle onderwerpen logisch gerangschikt zijn is geen garantie dat de bezoeker alle onderwerpen snel en eenvoudig kan vinden. Bezoekers zijn gehaast, lezen globaal en hebben uitsluitend oog voor wat zij op dat moment zoeken. Bezoekers klikken daardoor steeds sneller op basis van minder informatie, dit is vaak gebaseerd op een gewoonte.

Zorg dat een bezoeker op je website blijft met gebruik van usability

Voordat een bezoeker doorklik, heeft een bezoeker een bepaalde verwachting over de vervolgpagina. Naarmate deze verwachting bevestigd wordt door de inhoud van de vervolgpagina is de bezoeker tevreden. Inspelen op de verwachtingen van de bezoeker is het gebied van usability. Usablity is een verzamelwoord voor gebruiksgemak. Als een bezoeker gemakkelijk kan vinden wat hij of zij zoek, is een usabity goed, wanneer dit niet het gavel is dan is de usability niet goed. Een website kan worden bezocht met uitsluiten als doel het achterhalen van het telefoonnummer of het adres van het betreffende bedrijf, het is het beste als dit telefoonnummer op de homepage staat.
Inleven in de bezoekersvragen levert de meeste bruikbare informatie op voor de inrichting van de nieuwe website. Onnodige informatie wordt dus niet gelezen en voegt niets aan je website toe. Hou de informatie daarom kort en bondig, de kans dat potentiële klanten wegklikken is dan heel klein.

gebruiksvriendelijkheid