Zorg er niet voor dat het assortiment te breed is

Een te ruim assortiment heeft in vele gevallen een remmende werking op de productiviteit van de medewerkers. Door een schaarse menukaart te maken kan de efficiency in een horecabedrijf aanzienlijk worden verbeterd. Denk dus ook aan de arbeidsproductiviteit bij proces van een menukaart ontwerpen.

menukaarten ontwerpenDenk aan de winstgevendheid van de gerechten

Een belangrijk criterium voor het samenstellen van een assortiment is de betreffende winstgevendheid van de gerechten. Het is een goede keuze om gerechten die bijdragen aan de wensen van de gasten goed te positioneren en de ondernemingswinst in het achterhoofd te houden. Wanneer de winstgevende gerechten boven in de menukaart worden geplaatst is de kans van bestellen vele malen groter.

Zorg ervoor dat de menukaart goed leesbaar is

Voor zowel oude als jongen mensen moeten de menukaart goed leesbaar zijn. kies daarom voor een duidelijk lettertype dat goed zichtbaar is. Stem de stijl af op het restaurant en de inrichting. Zorg er wel voor dat er tijdens de gehele menukaart gewerkt wordt met hetzelfde lettertype, anders wordt de menukaart erg onoverzichtelijk.
Tevens is het belangrijk dat zich geen taalfouten voordoen in de menukaart, hierdoor kan verwarring ontstaan. Deze ruis wil je absoluut niet bij je klanten creëren.