Uit een onderzoek van de website Prepaidsimkaarten.nl blijkt dat het gebruik van dual sim telefoons op de zakelijke markt steeds populairder wordt. De reden hiervan is te vinden in het feit dat steeds meer mensen hun smartphone ook gebruiken voor hun zakelijke werkzaamheden, en het vervelend vinden om dan te moeten gebruik te maken van twee smartphones. Waar je vroeger vaak een zakelijke telefoon op kosten van het bedrijf kreeg, wordt dit tegenwoordig gezien als achterhaald door de ontwikkeling van de optie dual sim waarmee je je zakelijke en privé simkaart in één telefoon kunt plaatsen. Door gebruik te maken van een dual sim smartphone kun je twee simkaarten combineren in een telefoon waardoor je zowel zakelijk als privé kunt combineren in een telefoon.

Prepaid tegoed steeds populairder voor de zakelijke markt

Een ander opvallend feit dat naar voren is gekomen uit het onderzoek van Prepaidsimkaarten.nl is dat het gebruik van prepaid tegoed t.o.v. sim only en telefoon abonnementen weer aantrekt bij het gebruik van dual sim telefoons. De respondenten gaven in het onderzoek aan dat de werkgevers de laatste tijd er de voorkeur aangeven om hun werknemers een prepaid simkaart te geven in plaats van een sim only bundel. Als reden voor deze ontwikkeling wordt opgegeven: “In het verleden is gebleken dat het veel is voorgekomen dat een deel van onze werknemers misbruik maakten van het feit dat de telefoonrekeningen vanuit het bedrijf betaald werden. De telefoonrekeningen vielen regelmatig hoger uit dan nodig was, waardoor meerdere werknemers meer verbruikten dan de bundel voorschreef. Wanneer de bedrijven naar de achterliggende oorzaak hiervan zochten konden zij niet herleiden wat de reden was van het te vele verbruik. Hierdoor vonden de bedrijven dat zij genoodzaakt waren om terug te gaan naar de prepaid simkaart. Wanneer een werknemer nu meer tegoed nodig heeft zal hij of zij een geldige verantwoording moeten afleggen over waarom deze kosten gemaakt moeten worden voordat zij meer tegoed krijgen.

Kostenpost toestellen daalt

Als tweede voordeel geldt voor bedrijven dat dual sim telefoons enorm in de kosten scheelt. De reden hiervoor is te vinden in het feit dat er nu geen tweede toestel hoeft aangeschaft te worden voor de werknemers wanneer zij de beschikking hebben over een dual sim telefoon. Dit kan al gauw duizenden euro’s schelen voor een bedrijf, aangezien een redelijke werktelefoon al snel een paar honderd euro kost en als je dit voor twintig werknemers bespaard, dan scheelt dat enorm.