Duurzame woning

Duurzaamheid wordt de komende jaren steeds belangrijker. Veel mensen weten echter niet dat je zelf ook gemakkelijk een steentje bij kunt dragen aan het duurzaam maken van je eigen huis. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar je bespaart hiermee ook flink op je energiekosten.

Het is verstandig om eerst eens te te kijken naar welke apparaten je allemaal in huis gebruikt. Je kan al heel wat op je kosten besparen door apparaten die veel energie verbruiken te vervangen door zuinigere varianten of door ze minder te gebruiken.

Een wasdroger verbruikt gemiddeld al zo’n €60,- aan stroom per jaar. Als je een plasmascherm televisie hebt staan dan is het ook slim om die te vervangen door een LED televisie, aangezien die veel zuiniger is. Afhankelijk van de grootte kan je dan ongeveer €80,- per jaar besparen.

Elk jaar besparen

Het veranderen van alle lampen door zuinige LED-lampen is een simpele manier om makkelijk en snel te besparen op je energiekosten. Daarnaast kun je elk jaar overstappen naar een andere energie leverancier. Je ontvangt namelijk elke keer een welkomstkorting als je overstapt, hierdoor kun je erg veel geld besparen per jaar.

Ook kun je via verschillende vergelijkingssites online energieleveranciers vergelijken op basis van groene energie. Door te kiezen voor groene energie in plaats van grijze energie, ben je ook al een eind op weg naar een duurzamer leven.

Groene energie vergelijken

Op een site zoals Overstappen.nl kun je gemakkelijk energieleveranciers vergelijken. Hierbij kan je ook selecteren op basis van groene energie. Na het selecteren van je voorkeuren krijg je een overzicht te zien van energieleveranciers. Aan de hand van het overzicht kun je gemakkelijk een keuze maken tussen verschillende energieleveranciers.

Investeer in zonnepanelen

Steeds meer mensen investeren tegenwoordig in zonnepanelen en niet zonder reden. Zonnepanelen zijn een lange termijn oplossing voor de hoge energiekosten. Na ongeveer 10 jaar heb je de investering eruit gehaald en heb je veel lagere maandlasten.