De e-smoker of terwijl de elektronische sigaret. Het wordt beschouwd als het ‘nieuwe roken’. Je kent vast wel iemand in je omgeving die wel eens een elektronische sigaret heeft gerookt. Dat komt doordat de e-smoker de laatste tijd vaak in het nieuws is en daarbij ook steeds populairder wordt onder de rokers in Nederland. Er zitten vele voordelen aan het ‘nieuwe roken’ maar sommige mensen hebben hun twijfels nog.

Niet iedereen is een groot fan van de e-smoker

In Nederland is er een grote groep mensen die niet precies weten wat er in de e-smoker zit en die mensen zijn daarom bang dat het tot zeer nadelige gevolgen kan leiden. De mensen die wel al de e-smoker gebruiken zijn met name mensen die zelf al hebben gerookt en die dan willen overstappen op de e-smoker. Iedereen heeft wel zijn redenen om gebruik te maken van de e-smoker. Sommige mensen ervaren het als gezonder dan roken, waar anderen de e-smoker graag een keer willen uitproberen. Mocht je van plan zijn om ook de e-smoker een keer uit te testen dan moet je wel goed op de hoogte zijn van de voor- en nadelen die eraan zitten.

Waar bestaat de e-smoker uit?

Een e-smoker bestaat uit weinig onderdelen. Een verstuiver, batterij en een nicotine bevattende cartridge zijn de onderdelen die samen een e-smoker vormen. Ondanks dat de e-smoker qua vorm eruit ziet als een sigaret, is de e-smoker over het algemeen wel een stukje groter. De cartridge die zich in de e-smoker bevindt zorgt ervoor dat je kan inhaleren. Uit onderzoeken is gebleken dat je uit zo’n cartridge ongeveer 200 keer kan inhaleren, dit staat gelijk aan 20 sigaretten. Het speciale aan de e-smoker is dat je ‘m gewoon kan opladen met behulp van een USB poort of het stopcontact.

De voor- en nadelen van het gebruik van een e-smoker

Zoals al eerder werd gezegd zitten er zowel voor- en nadelen aan het gebruiken van een e-smoker. De voornaamste voordelen voor het gebruiken van de e-elektronische sigaretsmoker zijn:

  • Het is veel goedkoper dan normale sigaretten
  • Er zit geen koolmonoxide, stikstofoxide en kankerverwekkend teer in
  • Je kunt roken waar je maar wilt
  • Je bent iemand anders veel minder tot last
  • Je hebt geen asbak of aansteker meer nodig

Uiteraard zitten er ook nog een aantal nadelen aan het gebruiken van de e-smoker. Dit zijn de voornaamste nadelen:

  • Er zit gewoon nicotine in (wat een verslavende werking heeft)
  • Er zitten ook nog een aantal giftige stoffen in
  • Je moet de e-smoker regelmatig opladen
  • Het is nog niet in alle landen verkrijgbaar, daarbij zijn er ook geen tot weinig fysieke winkels die een e-smoker verkopen
  • Als je overstapt van een normale sigaret naar de e-smoker dan kan het zo zijn dat je toch weer verlangens krijgt naar de rituelen van een normale sigaret

De conclusie

Mocht je dusdanig overtuigd zijn geraakt dan kan je direct een e-smoker kopen. Maar veel mensen hebben nog wel hun twijfels of de e-smoker nou echt zo goed voor je is. De e-smoker brengt in ieder geval wel meer praktische voordelen met zich mee dan een normale sigaret. De keus is geheel aan jou, maar mocht je nog niet roken dan is het je niet aan te raden want het werkt verslavend. Mocht je wel roken dan kun je dus overwegen om over te stappen en gebruik te maken van een e-smoker.