Ik kijk reikhalzend uit naar de lente. Lekker weer in het zonnetje op een terrasje. Vorig jaar was ik regelmatig te vinden op het terras van een leuk eetcafé in de stad. Lekker bijkletsen met vrienden en heerlijk “mensen kijken”! Maar dat niet alleen, ik werd helemaal blij van de ober die daar altijd op het terras liep. Niet zomaar een ober die daar stond omdat hij van z’n moeder een vakantiebaantje moest gaan zoeken of zijn studiebeurs moest aanvullen. Nee, deze knul was ervoor in de wieg gelegd. Natuurlijk: hij had de looks, trendy beach short, leuk koppie en een wereld smile. Maar wat het meest opviel was wel hoe hij z’n job kleur gaf.

Vanaf mijn plek kon ik hem rustig te observeren om te zien wat nou eigenlijk de sleutel tot zijn succes was. Ik kwam al snel tot de conclusie: hij vond het gewoon leuk om gastheer te zijn, en iets voor een ander te doen! Hij kon heel goed inschatten of mensen een praatje wilden of gewoon snel een drankje. Hij hield er van om het mensen naar de zin te maken, of ze nu 2 biertjes bestelden of dat hij en ze bijvoorbeeld leuke cocktails kon verkopen. Hij kon zeer enthousiast vertellen over lekkere drankjes en wist allerlei borrelgarnituur uitstekend te promoten. Deze jongen maakte er bij elke klant een feestje van. Hij deed het niet voor de ‘buitenwereld’, zijn drive kwam van binnenuit en was authentiek en dit werkte aanstekelijk. Door zijn houding was iedereen ook vriendelijk naar hem toe en dit leverde hem vaak ook nog een leuke fooi op!

waiter_ok_sign-700x300

Zo werkt dat dus, vind je ding, ga het doen en be happy!

Ben jij ook toe aan iets anders dat veel meer jouw ding is? En is dat in de horeca?  Ga dan eens kijken op www.werkenindehoreca.nl, honderden vaste banen in jouw vakgebied, fulltime, parttime, leerplaatsen en stages! Geen uitzendbanen, alleen vacatures bij horeca bedrijven zelf. Vacatures nu ook beschikbaar via de App, zoek op werk horeca in de stores.