In deze rare en onvoorspelbare tijden zijn er weinig mogelijkheden om een dagje wat leuks te gaan doen met het gezin. Je kan niet even een bezoekje brengen aan een dierentuin of attractie park en zelfs een uitje naar de bioscoop zit er absoluut niet in. We moeten ons dus goed vermaken met de dingen en mensen die dicht naast ons zijn. We weten niet hoelang dit gaat duren, maar de kans is klein dat we deze zomer nog naar het buitenland op vakantie kunnen gaan. Wel is er nog een redelijke kans dat we een leuk weekendje weg kunnen gaan in Nederland. Daarom heb ik wat activiteiten op een rijtje gezet die je tijdens dit weekend kunt gaan doen.

 

De zee op

Nederland heeft natuurlijk veel stranden en op een aantal plekken liggen er dan ook leuke haventjes. Bij deze haventjes zijn er vaak bedrijven die boten verhuren. Je kan ervoor kiezen om zo’n bootje te huren en te gaan dobberen op het water. Je kan helemaal tot rust komen en genieten van de natuur en het weer. Vooral in de kop van Noord-Holland zijn genoeg mogelijkheden om dit te doen.

 

Fietsen

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om lekker te gaan fietsen. Nederland is natuurlijk een echt fietsland en daarom is het mogelijk om een van de vele fietsroutes af te gaan. Je kan jezelf uren vermaken door de langste routes te kiezen en je kan plekken ontdekken waar je nog nooit eerder bent geweest.

 

Overnachten

Het is altijd fijn om een nachtje ergens anders te overnachten. Je kan ervoor kiezen om een hotelletje te pakken of om te slapen in een bread and breakfast. Echter is het misschien ook leuk om een keer te denken aan wat anders. Er zijn namelijk speciale plekken, zoals een indianentent, die omgebouwd zijn tot slaapplek voor bezoekers. Het is een unieke ervaring om hierin te overnachten en het zeker een nacht die je niet snel zal vergeten.