Online promotie is natuurlijk hét ding geworden de laatste jaren, waardoor offline promotie minder effectief geworden is en dit ook veel minder gebruikt wordt. Offline promotiemiddelen kunnen echter nog steeds erg effectief zijn, daarom zal dit artikel een aantal offline promotiemiddelen aankaarten. Daarbij is het wel zo dat veel offline promotie situationeel is en het erg afhankelijk is van de branche waarin je werkt.

Pennen en kladblokken bedrukken

Je denkt natuurlijk dat een pen met een bedrijfslogo er op bedrukt weinig doet qua promotie, niks is minder waar. Indien je een pen of kladblok bij een give-away (als cadeau) geeft aan een klant of potentiële klant vergroot dit de kans dat de persoon je bedrijf onthoudt. Dit is natuurlijk hetzelfde geval bij kladblokken.

Bedrijfskleding bedrukken

Het laten bedrukken van bedrijfskleding zorgt er voor dat je bedrijf herkenbaarder wordt, je wilt natuurlijk direct te herkennen zijn als bedrijf. Op de lange termijn vergroot het dus ook je naamsbekendheid. Ook kan bedrijfskleding zorgen voor meer toewijding van werknemers aangezien het een gevoel van verantwoordelijkheid biedt. Bovendien dragen alle werknemers dan dezelfde kleding.

Een bedrijfsvlag

Het kan voor je bedrijf ook effectief zijn om een bedrijfsvlag- en daarbij natuurlijk een vlaggenmast te kopen met je logo er op. Hierbij ligt het er wel erg aan in wat voor branche jouw bedrijf zich bevindt. Een bedrijfsvlag is wellicht erg handig als je een horecabedrijf hebt of als je een bedrijf hebt met een lastig te vinden locatie (of een bedrijf dat dicht bij andere soortgelijke bedrijven ligt). Bij evenementenbureaus is een vlag met vlaggenmast vrijwel noodzakelijk, daarbij zal je voor elk evenement waarschijnlijk een andere vlag willen met de evenementnaam. Er zijn buiten de genoemde promotiemiddelen natuurlijk ook nog meer effectieve offline promotiemiddelen. Hopelijk heeft dit artikel je op ideeën gebracht om de offline promotie van je bedrijf te verbeteren.