Een eiwitdieet wordt vaak gevolgd door sporters. Vooral mensen die aan krachtsport doen zweren vaak bij eiwitrijke voeding, omdat eiwitten de eigenschap hebben spierweefsel aan te maken en beschadigde spieren te herstellen. Na het sporten een eiwitrijke maaltijd eten wordt daarom vaak aanbevolen om het spierherstel te bevorderen. Maar het lichaam heeft ook koolhydraten nodig, daarom wordt het dieet van topsporters vaak helemaal uitgebalanceerd aan de hand van hun trainings- en wedstrijdschema.afvallen met een eiwit dieet

Zorg voor voldoende koolhydraten als je intensief sport

Wanneer je intensief sport kun je niet zonder koolhydraten. Zeker mensen die aan duursporten doen, zoals wielrennen, teamsporten en lange afstand hardlopen hebben voldoende koolhydraten nodig. Deze heeft het lichaam nodig als brandstof om ervoor te zorgen dat je de wedstrijd kunt uitspelen of de marathon uitlopen. Aanbevolen wordt om voorafgaand aan een belangrijke wedstrijd enkele dagen extra koolhydraten te eten. Ook gezonde vetten zijn nodig om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt presteren. Gezonde vetten haal je vooral uit producten die Omega-3 vetten bevatten. Vette vis is de bekendste bron van deze gezonde vetten.

Wat moet ik nog meer doen als ik intensief sport?

Waar je verder op moet letten als je intensief sport is voldoende drinken en uitgebalanceerd eten. Vlak voor een wedstrijd of intensieve trainingssessie kun je het beste een licht verteerbare maaltijd gebruiken. Een maaltijd met veel koolhydraten zal je dan juist opbreken. Verder moet je er op letten dat je voldoende mineralen binnenkrijgt zoals zink en ijzer. In groenten en fruit zitten deze mineralen. Spinazie staat natuurlijk bekend om de hoeveelheid ijzer die erin zit, maar ook aardappelen bevatten gezonde mineralen, evenals veel fruitsoorten.

Voor meer info over een eiwit dieet, zie http://www.dieetuniversiteit.nl/eiwitdieet-recepten-ervaringen/