Elektronische apparaten, beveilig ze voordat het kwaad al geschied is. Je computer kun je beveiligen op meerdere manieren en tegen meerdere gevaren. De meeste mensen zijn al bekend met virusscanners en firewall, echter worden hackers met de dag innovatiever en dus moet de bescherming ook met de tijd meegaan.

Hoe kan ik me apparaten het beste beveiligen?

Het beveiligen van apparaten kan op verschillende manieren, een firewall is de basis. Een firewall is een systeem die op de meeste computers al is geïnstalleerd en beschermt computers tegen bedreigingen van buitenaf. Denk aan hackers, spam en virussen. De tweede bescherming laag die de meeste mensen tegenwoordig ook wel op hun computer hebben staan noemen we een antivirus systeem. Dit systeem heeft als doel om virussen op te sporen en te verwijderen. De techniek is al zo ver dat een virusscanner bepaald verdachte websites kunnen afschermen zodat je computer niet in de buurt kan komen bij virussen. De laatste jaren is er een hele nieuwe innovatie op het gebied van computerbescherming, namelijk de VPN.

Wat is een VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network. Een VPN zorgt ervoor dat je IP-adres verborgen blijft waardoor niemand jouw apparaat kan traceren. De techniek achter de VPN is dat de verbinding van een computer naar de andere wordt omgeleid. Een VPN zorgt voor een versleutelde verbinding, waardoor je zorgeloos kunt surfen op het internet.

Het internet wordt steeds intensiever gebruikt door de gemiddelde Nederlander, denk aan bankzaken en andere persoonlijke informatie. Wanneer je volledig beveiligd wil zijn op het internet is het verstandig om een VPN aan te schaffen. Over het algemeen denken de meeste mensen dat het alleen nodig is om je computer te beveiligen, maar ook is het belangrijk om je mobiel telefoon, tablets en andere elektronische apparaten te beveiligen. Uiteindelijk worden ook op deze apparaten persoonlijke gegevens opgeslagen, een VPN op je telefoon kan dus nooit kwaad.